Hyundai sürücülerin araç kapılarının kilidini açmak ve arabayı çalıştırmak için sadece parmak izlerini kullanabilecekleri yeni bir sistem geliştirdiğini duyurdu. Bahsi geçen yenilikçi teknoloji, geçtiğimiz hafta Çin’de düzenlenen otomobil fuarına katılan 2019 model Sanfa Fe SUV modelinde de halihazırda kullanılıyor.

Güney Koreli otomotiv devinin açıklamasına göre birçok farklı kişi, şifreli bir şekilde saklanan parmak izi verisini aynı araç için kayıt edebilecek. Bu sayede aynı ailenin farklı bireyleri arabanın kapısını açıp motoru sorunsuz çalıştırabilecekler. Dahası, parmağını okutan kişinin hafızaya kaydettiği veriler doğrultusunda koltuk pozisyonu ve yan aynaların konumu otomatik ayarlanacak.

Bu sefer çıta çok yükseğe taşındı

Sıkı durun, çünkü Hyundai yeni gelecek güncellemeyle birlikte yeni bir biyometrik sistemi de Santa Fe‘ye getirecek. Bu sayede kişiye özgü direksiyon ayarı, istenen kabin içi sıcaklık ve nem seviyesi araç tarafından ayarlanabilecek.

Kötü haber şu ki Hyundai ilk etapta bu teknolojiyi sadece 2019’un ilk çeyreğinden itibaren Çin pazarında satılacak modellerle sınırlı tutacak. Ancak ilerleyen süreçte bu donanımın Türkiye’nin de aralarında bulunduğu farklı pazarlara gelmesi kaçınılmaz.

50 binde 1 hata payına sahip

Sahte parmak izleriyle yapılan hırsızlık girişimlerini engellemek için önlemler alan Hyundai, armağın farklı kısımlarındaki elektriksel aktiviteleri takip eden özel bir donanımı kapı kollarına yerleştirmiş. Bu sayede iPhone, iPad ve bazı MacBook modellerinde kullanılan Touch ID ile aynı şekilde 50 binde 1 hata payıyla parmak izlerini doğrulamak mümkün hale gelmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version