Volvo‘nun tanıttığı, 2019 yılının en heyecan verici modellerinden biri olması beklenen 2019 S60 T8 Polestar Engineered inanılmaz derecede nadir üretilecek. Öyle ki Volvo‘dan yapılan açıklamaya göre insanların yollarda bu aracı görme sıklığı, bir Ferrari veya McLaren görmelerinden daha da düşük olacak.

Doğrudan Polestar ekibi tarafından modifiye edilen ilk Volvo aracı olma özelliğini taşıyan araç, Haziran ayının başlarında tüm yeni S60 sedan modelleriyle birlikte tanıtılmıştı.

Polestar kendini 12 ay önce yeniledi

Tıpkı Mercedes Benz ile AMG arasındaki ilişki gibi Volvo’nun da Polestar’ı aynı bir firma haline getirişi bundan 12 ay kadar öncesine dayanıyor. O tarihten önce Volvo bünyesinde özel modifikasyonlar gerçekleştiren Polestar, an itibariyle ayrı bir çatı altında faaliyetlerine devam ederek sadece elektrikli performans araçları üzerine çalışıyor.

Bu araçların ilki Polestar 1 hibrid coupe modeli olacak. Tamamen elektrikten güç alan sedan ve crossover modelleri de gelecekte müşterilerin beğenisine sunulacak. Bu esnada Polestar, Volvo’nun mevcut araç kataloğundaki modellerini de “Polestar Engineered” imzasıyla modifiye etmeyi sürdürecek.

Tam bir performans canavarı

Volvo’nun dört çeker sedan modeli S60 T8‘i modifiye eden Polestar, aracın benzin ve elektrikli motorundan 15 beygir daha ekstra güç elde etmeyi başarmış bulunuyor. Buna ek olarak Öhlins marka şok emiciler, çift akışlı valfler, çok bağlantılı ön ve arka süspansiyonlar, Brembo monoblok altı piston fren kaliperleri ve yeni fren pedalları ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version