Tesla modellerinin her geçen gün daha da popüler hale gelmesiyle birlikte Norveç’te elektrikli otomobil kullanım oranı yükseldi.

Açıklanan son rakamlara göre İskandinavya ülkesinde geçen sene 142 bin 381 adet yeni otomobil satışı gerçekleşti. Norveç Karayolları Federasyonu’nun yaptığı basın açıklamasında bataryadan güç alan elektrikli otomobillerin satılan toplam araçların içinde yüzde 42’lik bir dilim oluşturduğu belirtildi. Bir önceki sene olan 2018’de bu rakam yüzde 31’di. Aynı zaman diliminde Tesla 18 bin 398 adet sıfır otomobil satışı gerçekleştirdi. Bunların da 15 bin 683’ünü ise Tesla Model 3 oluşturuyordu.

Elektrikliye geçiş teşvik ediliyor

Bloomberg’in haberine göre Norveç, dünya üzerinde halkını elektrikli otomobile geçişe en çok teşvik eden ülke konumunda. Öyle ki ülkede elektrikli otomobil satışında uygulanan vergi çok çok düşük. Tesla da 2019 yılında Norveç’te en çok otomobil satan marka konumuna yükseldi. Hatta Volkswagen’den sadece 150 otomobil daha fazla satarak bu ünvana kavuştu.

Karayolları Federasyonu’nun başındaki isim Oyvind Solberg Thorsen, basın mensuplarına verdiği demeçte 2020 yılı sonunda elektrikli otomobillerin toplam satılan araç adedinin yüzde 50’sini oluşturabileceğini tahmin ettiğini belirtti.

Leaf’ın tacını aldı

Her ne kadar sadece 5 milyon kadar bir nüfus yaşıyor olsa da Norveç, 2019 yılının ilk 9 ayında Tesla’nın en çok araç sattığı üçüncü pazardı. Çok sevilen Model 3’le ciddi bir başarıyı yakalayan marka, ülkenin en çok satan elektrikli modeli Nissan Leaf’ı tahtından etmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version