Modern bir elektrikli Audi modelinin iç dizaynının nasıl gözükeceğini merak ediyorsanız, 2020 Audi e-tron SUV‘un sizi davet ettiği teknoloji teknoloji cennetine ilk adımınızı atmaya hazırlanın! Alman lüks otomobil üreticisinin Tesla Model X ve Jaguar I-PACE‘e alternatif olarak ABD genelinde 2019’un ilk aylarında satışa sunmayı planladığı aracın kabin görüntüleri ilk kez gün yüzüne çıktı.

Tamamen elektrikten güç alacak olan Audi e-tron’un kabininde uzay gemisini andıran kumandalar göremeyeceksiniz, ancak yine de bu model bir Audi olduğunu hissettiriyor. Firmanın son ürettiği A8 lüks sedan ve amiral gemisi SUV modeli Q8‘den ödünç alınmış çeşitli tasarım elementleri mevcut.

Elveda aynalar, merhaba OLED!

Yıllardan beri konsept araç tasarımlarında yan aynaların iptal edilip yerine kameraların yerleştirildiğini görüp dururuz, ancak bu çoğu zaman üretim hattından inen modellerde tercih edilmez. Ancak e-tron SUV’da durum çok daha farklı.

A sütununa takılan 7 inç büyüklüğündeki OLED ekranlara dış aynaların yerine takılan metal kameralardan elde edilen görüntü gerçek zamanlı olarak aktarılıyor. Park ettiğinizde veya otobanda hız yaparken bu görüntünün duruma uyarlandığını da belirtmiş olalım. Keza bu seçimin aracın aerodinamik değerini yüzde 2 ila 7 arasında arttırdığı belirtiliyor.

Hayalet göstergeye ev sahipliği yapan aracın ekranı sürücüyü yol boyunca menzil, hız ve yakıt durumuna dair bilgilendiriyor.

Araç içi eğlence sisteminin de çoğunlukla dokunmatik ekranlardan oluştuğu ilk etapta göze çarpıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version