Geçtiğimiz yıl Frankfurt’ta düzenlenen otomotiv fuarında BMW, yeni i Vision Dynamics isimli konseptini görücüye çıkarmıştı. Dört kapılı tam elektrikli bu model hayli ilgi çekmeyi başarmıştı. Şimdilerdeyse BMW, bu modelin üretim bandına girmeye hazır olduğunu ve 2020 yılından itibaren müşterilerin beğenisine sunulacağını duyurdu. Üstelik elektrikli 2020 BMW i4’ün menzili, Tesla’yı geride bırakmayı da başaracak.

Tek şarjla 700 kilometre mümkün!

Auto Express’te yer alan habere göre BMW CEO’su Harald Kruger, marka olarak tamamen elektrikli eDrive serisine son olarak i4’ün dahil olacağını açıkladı. Üstün teknolojik özelliklerle donatılması planlanan model tek şarjla 550 ila 700 kilometre arası menzile de sahip olacak.

Oysa geçtiğimiz Eylül ayında konseptin yalnızca 595 kilometre menzile sahip olduğu belirtilmişti. Görünüşe göre aradan geçen süre zarfında ciddi bir performans artışı söz konusu. Üstelik bu menzil sözü gerçeğe dönüşürse BMW i4‘ün Tesla modellerinden daha fazla menzil kapasitesini desteklemesine de şahitlik edebiliriz.

Tasarımıyla dikkat çekiyor

Konsept modellerle üretime giren modeller arasında her zaman için ciddi farklar söz konusu olabiliyor. Muhtemelen BMW’nin 2020 model i4’te mümkün mertebe konsept tasarım çizgilerini koruması beklenebilir. Geniş tekerlek aralığı ve basık araç tasarımı i4 sürücülerini karşılayabilir.

Bunun dışında konsept aracın ön ve arka tamponunda yer alan “akıllı yüzey” teknolojisi doğrudan üretim modeline taşınırsa muhteşem olacaktır. Bilindiği üzere bu tamponlarda BMW tasarımcıları tarafından özel geliştirilen çeşitli sensörler akıllıca gizlenmiş bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version