Son dönemde yeni jenerasyon 2020 Ford Escape crossover SUV modeline ait haberler sık sık gündeme geliyor. Bugün öğrendiğimiz bilgilere göreyse ABD’de hayli yaygın olan Escape’in yeni modelinde sadece benzinli değil, bir de plug-in hibrid seçeneği yer alacak.

Henüz plug-in hibrid modeline ilişkin resmî bir açıklama yapılmış değil. Ancak Autoblog‘un fotoğraf muhabirleri, Escape PHEV modelini test esnasında yakalamayı başardı. Aracın sol arka kısmında yer alan dolum kapağını görüntüleyen muhabirler, bu kapağın kesinlikle benzin veya dizel yakıt için olmadığını belirttiler. Bu da Escape’in elektrikli versiyonunu doğrulayan gelişme olarak kayıtlara geçti.

Focus’la benzer parçalara sahip

Yeni eklenen fiş takma haznesinin dışında casus kameralara yakalanan Escape’in hibrid olduğunu gösteren başka herhangi bir işaret gözlemlenmiş değil. Ancak tahminler hibrid modelin ön ızgara ve arka tamponunda normal modellerle arasındaki farkı gösterecek bazı değişikliklerin yapılacağı yönünde. Bu arada Escape’te doğal olarak Focus profilini andıran parçaların kullanıldığını da belirtmiş olalım.

İlki 2012’de üretilmişti

Plug-in Escape tanıtıldığı zaman 2012’den itibaren üretilmeyen ve plug-in olmayan Escape’ten sonra ilk hibrid model olma ünvanını taşıyabilecek. Zaten 2012 yılından sonra Escape önemli bir değişime girdi ve kabuk değiştirerek yeni tasarımına kavuştu.

Donanımsal özellikleri henüz netleşmeyen Escape PHEV muhtemelen Kia Niro PHEV ve Outlander PHEV‘den geri kalmamayı başaracaktır. Tabii bunu ancak zaman içinde öğrenebileceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version