Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, ürün gamındaki ilk tam elektrikli modeli Kona’yı pazara sunmasıyla birlikte ciddi ses getirmeyi başardı.

Bunun ardından ikinci aracı Ioniq‘i görücüye çıkaran şirket, şimdilerde bu modelin 2020 yılında piyasaya çıkacak versiyonu için çalışmaları hızlandırdı. Görünüşe göre 2020 model Ioniq‘in menzili uzayacak, ancak yine de Kona’yı yakalamaktan uzak kalacak.

Toplam menzili kaç km olacak?

Kıyaslamak gerekirse mevcut Hyundai Ioniq’in menzili 200 kilometre, Kona’nınki ise 415 kilometre. Şuan itibariyle Hyundai’nin Ioniq’in toplam kat edebileceği mesafeyi ne kadar yükselteceği bilinmiyor, ancak iki model arasındaki kapasite farkı hayli yüksek.

Hal böyle olunca 2020 model Ioniq‘in menziline dair bir tahminde bulunmak da güçleşiyor.

Rakipleriyle boy ölçüşmeye hazırlanıyor

250 kilometre kadarlık bir menzil Ioniq için yeterli olabilir, çünkü bu modelin pazardaki en büyük rakiplerinden Nissan Leaf‘ın menzil kapasitesi hemen hemen bu kadar. Yurtdışı tavsiye edilen satış fiyatları 30 bin ila 36 bin dolar arasında değişen her iki model arasından Ioniq’in sıyrılabilmesi için daha fazla menzil sunması avantaj olabilir.

Kim bilir, belki de Hyundai strateji değişikliğine giderek Ioniq’in bir de uzun menzil kapasitesine sahip paketini geliştirebilir. Ancak bu da fiyatı artıracağı için müşterilerin direksiyonu Kona‘ya kırmasına yol açabilir.

Emsallerinden daha güçsüz

Mevcut Ioniq modeli 118 beygir gibi düşük bir güce sahip, oysa Nissan Leaf 147 beygir güç üretebiliyor. Kona’da kullanılan 200 beygirlik motorun Ioniq’te de tercih edilmesi rekabette artı puan sağlayabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version