Neon yeşili boyası ve tamamen elektrikli motoruyla dikkat çeken 2020 model Kia Soul EV‘in tanıtımı geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılmıştı aslında. Ancak şimdilerde bu elektrikli arabanın ikinci versiyonu geliştirildi ve üçüncü jenerasyon Kia Soul‘un bugüne kadarki en yüksek kapasiteli bataryalardan birine ev sahipliği yapacağı anlaşıldı.

Haliyle bu da aracın menziline doğrudan olumlu etki edecek.

Menzil hep çok düşük değerlerdeydi

Hatırlanacağı üzere Kia’nin ilk versiyonu olan 2016 Soul EV‘de hayli küçük bir batarya paketi mevcuttu. Öyle ki 30.5 kWh’lık lityum iyon bataryanın sadece 27 kWh’ı kullanılabiliyordu ve bu da 150 kilometre kadar bir menzil mesafesi sağlıyordu.

2018 yılında üretilen Soul EV’e baktığımızda batarya tarafında ciddi bir iyileştirmenin yapıldığını görebiliyoruz. Kia batarya paketine 8 ekstra hücre dahil etmiş ve kullanılabilir güç oranını daha da yükselterek 30 kWh’a çıkarmıştı. Bu sayede resmî rakamlara göre menzil kapasitesi 178 kilometre olarak güncellenmişti.

Batarya kapasitesi 64 kWh’a yükseldi

Soul EV’in 2020 modelinde ise batarya baştan aşağıya yenilendi ve Los Angeles Otomobil Fuarı 2018’de tanıtılan aracın toplamda 64 kWh kapasiteli bir batarya modeliyle alıcıların beğenisine sunulacağı öğrenildi.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından tutulan yakıt ekonomisi veritabanında yer alan bilgiler, aracın menzil kapasitesinin 391 kilometreye kadar çıktığını gösteriyor. Bu, Soul EV’in başlangıçtaki versiyonunun yaklaşık 2 katı menzil demek. Yine de Kia’nın bu değerlere rağmen menzil kapasitesini daha da arttırmaktan geri durmayacağı muhakkak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version