Range Rover‘ın baştan aşağıya yenilenen ikinci nesil Evoque modeline ilişkin detaylar netlik kazanmaya devam ediyor.

İngiliz menşeli lüks otomobil markasının geleneksel otomobil fuarlarının aksine yeni modelini Londra‘nın Shoreditch bölgesindeki bir bira fabrikasında üreteceği ortaya çıktı. Genç ve şehirli müşteri kitlesine hitap etmesi planlanan arabanın tanıtılacağı lokasyon bu doğrultuda belirlenmiş gözüküyor.

Üretici firmanın bir diğer amacı, yeni Evoque modelinde Land Rover DNA‘sının aynen yaşadığını göstermek. Bunun için şeffaf kaput teknolojisi olarak özetleyebileceğimiz yeni nesil ClearSight Ground View fonksiyonu araçtaki yerini almış.

Kaputun tam altındaki kamera ve sensörler yardımıyla çalışan bu özellik, sürücüye arabanın altındaki taş ve engelleri görebilme imkânı sağlıyor. Keza aracın ön ve arka amortisörlerinin yenilendiğini de not düşmekte fayda var.

Tamamen plug-in hibrid olacak

Bu arada asıl bomba yeni Evoque’un güç ünitelerine baktığımızda karşımıza çıkıyor. Çünkü edindiğimiz bilgilere göre Range Rover şimdiden tamamen plug-in hibrid motorla çalışacak Evoque’un sipariş edilebileceğini resmen doğruladı.

Mümkün mertebe ağırlıktan tasarruf edebilmek için yüksek mukavemetli çeliğin kullanılacağı araçta alüminyum bileşenlerine de sıklıkla rastlanacak. Yeni geliştirilen PTA platformuyla çeşitli hibrid motor konfigürasyonlarını desteklemesi beklenen araçta 2.0 litrelik turboşarjlı benzinli motorun yer alacağı konuşuluyor.

Çıkabileceği maksimum yüksek hızı, satışa sunulacağı pazarlar ve fiyatına ilişkin detayların halen netlik kazanmadığı arabayla ilgili yeni bilgilere ulaştıkça sizleri haberdar ediyor olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version