Audi de diğer birçok otomobil markası gibi mevcut modellerine elektrikli güç ünitesi seçeneği sunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda atılan en son adım 2020 Audi A8 PHEV’in görücüye çıkması oldu. Devlet erkanı, iş adamları ve büyük sedan sevenlere hitap eden bu model Audi’nin plug-in hibrid teknolojisine ev sahipliği yapacak.

Üstelik bunun için -en azından ABD için söylemek gerekirse- çok da fazla para ödemelerine gerek kalmayacak. Audi Amerika’dan yapılan açıklama, aracın başlangıç fiyatının 94 bin dolar olduğu yönündeydi. Tabii bu tavsiye edilen satış fiyatına aracın tescil ve ruhsat işlemlerinin yanı sıra vergileri dahil değil. Bunları da ekleyince giriş seviyesi 2020 Audi A8 55 TFSI modelinin fiyatı daha da artıyor.

Ancak bu noktada PHEV, yani plug-in hibrid elektrikli A8 alacakların önemli bir avantajı var. O da yaklaşık 6 bin 795 dolarlık federal vergi indiriminden faydalanacak olmaları. Elektrikli ve hibrid modeller için sağlanan bu imtiyazın araç satış adedine olumlu etki etmesi de bekleniyor.

A8 PHEV’in özellikleri neler?

Turboşarjlı V6 motoru sayesinde 443 beygir güç üretecek olan A8 PHEV’in küçük elektrikli motoru 30 kilometre kadar bir mesafeyi hiç fosil yakıt harcamadan kat edebilecek. Audi’nin Quattro adını verdiği sürekli dört çeker sistemi sayesinde tüm tekerlekler harekete geçecek ve üretilen güç 8 ileri otomatik şanzıman sayesinde tekerleklere dağılacak.

0’dan 100 km/s hıza 6 saniyenin altında çıkabilen modelin en yüksek hızı ise 241 km/s olarak kayıtlara geçmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version