Audi 2020 model e-tron Sportback modelinin bu yaz ABD’deki yetkili bayilerde satışa çıkacağını açıkladı. Şirketten yapılan duyuruda dört kapılı ve tamamen elektrikten güç alan fastback modelinin fiyatıyla birlikte toplam menzil değeri de kamuoyuyla paylaşıldı.

Hatırlanacağı üzere e-tron Sportback geçen sene Kasım ayında duyurulmuştu. Araç, orijinal SUV’un ardından Audi’nin e-tron ailesinden seri üretime giren ikinci tam elektrikli modeli olma özelliğini taşıyordu.

e-tron SUV’a kıyasla Sportback versiyonunun daha çok dört kapılı bir coupe gibi durduğunu söyleyebilmek mümkün. Görece olarak boydan bira daha kısa, fakat yerden yüksek. Daha güçlü ve oturaklı bir görünüme kavuştuğu da açık.

Polestar 2’den daha pahalıya satılacak

Aslına bakılırsa tüm bu tasarım detayları bize yakında piyasaya sürülecek olan bir başka elektrikli modeli, Polestar 2’yi anımsatmıyor değil. Audi’nin bu yeni aracının ise İsveçli fastback modeline kıyasla teker aralığı daha uzun, yerden yukarı boyu ise biraz daha kısa. Keza e-tron Sportback’in Polestar 2’den daha pahalıya satılacağı da kesinlik kazanmış durumda.

Audi’nin açıklamasına göre 2020 e-tron Sportback modeli ABD’de 77 bin 400 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Ancak eyaletlerin elektrikli otomobillere verdiği teşvik paketi sayesinde fiyatı 69 bin 900 dolara kadar gerileyecek.

Bu paranın karşılığında ise müşteriler normalde 355 beygir güç üretebilen ancak Boost Mode açıldığında 402 beygire kadar çıkabilen performans canavarı ve çevre dostu lüks bir fastback araca kavuşmuş olacaklar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version