Opel, Peugeot ticari araçlarında elektrikli modelleri sunmaya başladı. Çok ünlü seriler tamamen elektrikli versiyonlarıyla geldi. Şimdi de 2021 Citroen e-Berlingo modeli için tanıtım yapıldı ve resmen savaşlar başlamış oldu.

Ticari araçlarda da elektrikli otomobil yarışının derinleşmesini sağlayan adımların sonuncusu olan e-Berlingo modeli de güzel özellikler içeriyor.

2021 Citroen e-Berlingo Tamamen Elektrikten Güç Alıyor

Seride yer alan altyapının değişmediğini belirterek başlayalım. Sonuçta diğer aile üyeleriyle aynı platform üzerinden geliştirilen bir model var. Buna karşın tamamen elektrikli hale getirilmiş olan seride motor ve teknoloji kısmında değişiklikler var.

İki ayrı uzunluk seçeneğiyle alınabilen araç motor olarak 136 beygire denk gelecek bir güç sunuyor ve 260 Nm tork değerine kadar da çıkış yapabiliyor.

50 kWh değerinde bataryası da olan serinin, bu değerlerle beraber alabileceği maksimum menzili ise 280 km olarak açıklandı. Menzil biraz düşük gelebilir. Fakat bunun bir ticari araç olduğunu unutmamak gerekiyor. Sonuçta şehir içi kullanımlar için tercih edilecek ticari bir araç.

Yine de menzil kapasitesi arttırılabilirdi. Çünkü şarj alt yapısı her yerde bulunmuyor ve 7.4 kW standart şarj merkezlerinde aracı şarj etmek 5 saatin birazcık üzerinde bir zaman alıyor.

Eğer hızlı şarj kullanılır da 100 kW ile şarj yapılırsa, sadece yarım saat içerisinde araç %80 oranında şarj olabilir. Tabii ki bunun için pilin %10 seviyelerinde olması gerekiyor.

Muhtemelen yeni serinin fiyatı da birkaç hafta içerisinde açıklanacaktır. Yılın sonlarına doğru sunulacak olan serinin fiyatı şu an belli değil.

Ülkemizde bu model olacak mı onu da bilemiyoruz ama ticari araçlarda elektrikli motor savaşları da başlamış oldu. Birçok markada aynı durum geçerli olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version