2021 Honda HR-V, yeni yüzü ve yeni tasarım yapısıyla karşımıza çıktı. Kesinlikle iddialı araçlar arasında yer aldığını söyleyebileceğimiz serinin, motor özellikleri de bir hayli konuşulmuştu. Motor konusunda özellikle hibrit seçenek kendisini göstermiş ve Avrupa satışları için de bir iddia gündeme gelmişti.

İddialara göre aracın hibrit versiyonu Avrupa için zorunlu olacaktı. Yani Avrupa’da sadece hibrit modellerinin satılması durumu söz konusu olacaktı. İlk etapta bir iddia bir beklenti olarak kalsa da konuya ilişkin resmi açıklama da sonunda geldi.

Marka tarafından yeni bir açıklama yapıldı ve Avrupa’da sadece ama sadece hibrit versiyonunun satılacağı açıklandı. Sadece hibrit versiyonunun gelecek olması, elbette serinin bu motor seçenekleri için de özelliklerin daha da merak edilmesine neden oldu. Merak edenler için şu hibrit motordan söz edelim.

2021 Honda HR-V Hibrit Seçeneğinde Neler Sunuyor?

e-HEV logosunu taşıyan araçta, 1.5 litrelik benzinli bir motor yer alıyor. Performanslı motor bir de elektrikli motor ile birleşince 131 beygirlik güce ulaşıyor. Bunun yanında 253 Nm tork değerine de çıkılmış durumda.

Bu değerle beraber standart beklentileri karşılayan aracın farklı sürüş modu artıları da var. Aracı isterseniz hibrit modda isterseniz direk benzinli motor modunda ya da sadece elektrik modunda da kullanabiliyorsunuz.

2021 Honda HR-V için yapılan bu açıklamalar sonrasında markanın elektrikli araçlar için de hedefini geliştirmeye başladığını görmüş olduk. Öyle ki markanın çok yakın zamanda elektrikli olmayan bir seri sunmayacağını biliyoruz.

Birçok markada olduğu gibi Honda’da da elektrikli araçlara bir yönelim söz konusu. Daha çevreci araçları görmek ve bu araçların yaygınlaşması için gün sayılır oldu.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version