Japon otomobil üreticisi Mazda’nın en azından Türkiye için artık “butik” bir marka olarak pazarda yer edinmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Ülkemize çok az model getiren, satış ve pazarlamaya ağırlık vermeyen, yeni kampanyalar düzenleme noktasında istekli davranmayan Mazda’nın bu topraklardaki geleceği pek parlak gözükmüyor doğrusu.

“Carbon Edition” ile tanışın

Fakat öte yandan markanın ABD başta olmak üzere seçili bazı pazarlarda hayli iddialı olduğu bilinen bir gerçek. Son olarak 2021 CX-5, CX-9 ve 6 sedan modelleri için “Carbon Edition” adını taşıyan yeni karbon paketini geliştiren firma, konfordan ödün vermeden sportif bir sürüş deneyimi yaşamak isteyen müşterilere hitap etmeye çalışıyor.

Tahmin edebileceğiniz üzere adı geçen modeller için hazırlanan karbon paketinde bolca karbon fiber kullanılmış. “Polimetal Gri” renk tonunu taşıyan arabalarda parlak siyah zıt renk tonu bizleri karşılıyor. Kabin içinde ise kırmızı deri işlemeleri, standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı desteğinin yanı sıra Mazda’nın iActive-sense sürücü yardımcı sistemleri mevcut.

Grinin bu tonu Mazda 3’te karşımıza çıkmıştı

Bu arada polimetal gri rengini ilk kez Mazda 3 hatchback modelinde görmüştük. Hafiften açık mavi rengi andıran bu ton özellikle Mazda 6 ve CX-9’a çok yakışmış. Arabalara daha fütüristik, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi bir hissiyat vermiş.

iActive-sense teknolojisi ise Carbon Edition tüm modellerde standart olarak yer alıyor. Kör nokta uyarı sistemi, şerit değiştirme uyarısı, radar hız sabitleme ve akıllı fren desteğinin bütünü olarak tanımlanan teknoloji özellikle şehir içinde sürücülerin işini kolaylaştırmaya aday.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version