Lüks ve elektrik teknolojisinin bir araya getirildiği 2021 Mercedes EQS sonunda tanıtıldı. Dün yapılan tanıtım sonrasında ortaya çıkan araç, otomobil teknolojisinin geldiği noktayı da en iyi şekilde özetliyor gibi gözüküyor.

Öncesinde gelen iç tasarım görsellerinde de beklentilerimiz artmıştı ve nasıl bir araç göreceğimiz konusunda ipuçları almıştık. Tanıtım sonrası gördük ki beklentileri de aşan bir araç geldi. Gelin 2021 Mercedes EQS tasarımına ve teknik özelliklerine bakalım ve nasıl bir araçla karşı karşıyayız görelim.

2021 Mercedes EQS Tasarımsal Detaylar

Mercedes yeni aracında platform değişikliği yaptı. Bu daha iddialı bir araçla karşılaşacağımızı zaten özetlemişti. Diğer yeni serilerde de aynı durum geçerli olacak. İddialı modelde yeni platformla beraber aks mesafesinin de S-Class kadar olmasa da artış gösterdiği gözüküyor.

Aracın uzunluğu 5265 mm olarak açıklandı. Aracın tasarımı ise eğimli ve sürtünme katsayısı sınıfı için rekor seviyede. 0.20 hava sürtünme katsayısına sahip olan araç bu konuda çok iddialı.

Arka kısma doğru eğimli olan bir tavan yapısı kullanan serinin, arka kısımda tek tip stop lambası kullandığını görüyoruz. İki parçalı tasarım da bir hayli başarılı desek yeridir.

Dış kısımda dikkat çekici olan yapı iç kısımda daha da kendisini gösteriyor. 2021 Mercedes EQS iç kısmında MBUX Hyperscreen sistemi bulunuyor.

Bu sistemde 3 parçalı ve tüm konsolu kaplayan bir ekran kullanıldığı görülüyor. Zaten bu kısmı paylaştığımız görsellerle anlatmak daha mantıklı olacak.

2021 Mercedes EQS Teknik Özellikleri

2021 Mercedes EQS motor seçeneklerinde başta iki farklı versiyon suınacak. Bunlardan biri doğrudan satışa çıkacak olan arkadan itişli model. Bir diğeri ise dört çekişli olacak olan araç. 4 çekişli model biraz daha geç gelecek gibi duruyor. Seçenekler şöyle;

EQS 450+: Bu motorda sadece arkadaş itiş sistemi bulunuyor. Motor toplamda 333 beygirlik güç değerine sahip. Tork değeri ise 568 Nm. Bu kasa için gayet iyi değerler. 100 km hızlanması da zaten 6.2 saniye.

EQS 580 4MATIC+: Daha sonra sunulacak olan 4X4 çekişli motorda 524 beygirlik güç sunuluyor. Bu modelde 855 Nm tork ve araç sadece 4.3 saniyede 100 km hıza ulaşabiliyor.

Bu iki modelde de maksimum olarak 210 km hız ile sınırlama yapılmış durumda. Aslında hız daha yüksek olabilir ama dediğimiz gibi 2021 Mercedes EQS sınırlama ile geliyor. Ayrıca bir üçüncü versiyona da hazır olmak lazım. 715 beygirlik ikinci versiyon geliyor.

Torque Shift: 4X4 modellerde yer alan tork kontrolü sistemi, optimum seviyede tork dağılımı için 60 saniye içerisinde sistemi 10 bin kez kontrol ediyor. Bu sayede de her seferinde daha verimli bir kontrol sağlanıyor. Hem aracın performansı artıyor hem de verimi artıyor.

Batarya için ise iki ayrı seçenek sunulacağı açıklandı. 4X2 modellerinde 90 kWh düşük seçenekte karşımıza çıkacak. Daha büyük ve standart olacak batarya ise tabana yayılan 107.8 kWh değerinde batarya olacak.

Bu seri ile 770 km kadar yol menzil kapasitesinin sunulacağı açıklandı. 10 yıl garantili olan bataryalar hızlı şarj desteğini de sunuyor ve OTA üzerinden de güncellenebiliyor.

2021 Mercedes EQS için geri kalan detaylardan da söz edelim. Kısa kısa buradaki bilgileri de paylaşacağız.

  • Akıllı kapı teknolojisi sunuluyor. Bu kapı teknoloji sayesinde araç yaklaştığınızı anlayabiliyor ve yaklaştığınızda kapıları açıyor. Fren yapılması durumunda tüm kapılar kitlenebiliyor. Ayrıca MBUX multimedya sistemi üzerinden de kapıları açmak ve kapatmak mümkün.
  • Akıllı Aks kontrolü sayesinde virajlarda hatasız bir dönüş deneyimi elde edilebiliyor. Bunun için arka aks yönlendirme teknolojisi var.
  • MBUX üzerinde kavisli bir ekran camına yer veriliyor. Özel olarak boyutlandırılmış camlar kesinlikle yansıma yapmıyor.
  • Araçta 300’ün üzerinde sensör var ve bu sensörler her hareketi izliyor. Koltuk doluluk oranları bile buna dahil.
  • Energızıng Air Control sistemi var ve bu dışarıdan gelen havanın tamamen temizlenmesini sağlıyor.
  • Araçta özel bir ses sistemi var. Burmester surround ses sistemi sayesinde 15 hoparlöre ulaşıyoruz. 710 Watt toplam güç ile çok iyi bir ses deneyimi elde ediyoruz.
  • Sesli komut sistemi var ve 27 dil destekleniyor.
  • MBUX ekranında yok yok tam 8 çekirdekli bir işlemci ile tam bir bilgisayar.

2021 Mercedes EQS için daha ne olması gerek. Ufak tefek daha birçok teknoloji var. Fiyat henüz belli değil. Fiyatı göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version