Çin’in SAIC markası bünyesinde yola devam etmesinden sonra yavaş yavaş yükseliş yakalayan MG, Avrupa pazarını hedefleyen yeni otomobil modellerinden birini daha tanıttı. 2021 MG Marvel R Electric adıyla sunulan yeni seri, SUV sınıfının iddialı modellerinden biri olmaya aday.

Yeni SUV serisinin en iddialı aracı olması beklenen modelin, tamamen elektrikli yapısı da öne çıkacak gibi duruyor. Sadece tasarım açısından değil teknik açıdan da iddiasını konuşturacak bir araç karşımızda.

2021 MG Marvel R Electric Tasarım Yapısı ve Teknik Özellikleri

Aracın ön kısmında, yakın zamanda duyurulan Toyota modelindeki far yapısı var. Bumerang gibi üst kısımda farlar alttan bir şerit gibi uzanıyor ve birbiriyle birleşiyor.

Bunun altında ise ek farların kullanıldığını anlıyoruz. Sis farları da bu kısımda konumlandırılmış durumda. Arkadaki yapıda öndeki yapıyı tamamlıyor. Yine o tam boy uzayan stop lambalarının kullanıldığı bir tasarım var. Stop lambalarının hemen üzerinde MG logosu bulunmakta.

İç mekan ise “Tesla nerede?” sorusunu sorduruyor. Ortada geniş bir panel var ve tüm kontrol yapısı bu panel üzerinden işliyor. Ekranın en alt kısmında büyük bir düğme olduğunu da görüyoruz. Sürücü kısmındaki ekranları da unutmamak lazım.

Sürücü kısmındaki bu ekranda geniş bir bilgilendirme sistemi sunuyor. Tüm bilgilere bu ekrandan ulaşmak mümkün. Her şey tasarım değil. Teknik açıdan da iddialı bir araç geldi demiştik. Şimdi geçelim 2021 MG Marvel R Electric modelinin teknik özelliklerine.

Yeni modelde tek bir motor yok. Yeni modelde tam 3 elektrikli motor yer alıyor. Bu motorların toplam gücü 288 beygir. Tork değeri ise 650 Nm gibi çok yüksek bir değer. Zaten bu sayede araç sadece 1.8 saniyede 50 km hıza ulaşıyor. 100 km hıza ulaşmak ise 4.9 saniye zaman alıyor.

Aslında maksimum hız bu değerlere göre düşük. 200 km maksimum hız var. Fakat 200 km seviyesinde kalmasının da bir nedeni var. Bu seviyede çünkü sınırlandırılmış durumda.

2021 MG Marvel R Electric pil kapasitesi açısından da iddialı. 400 km menzili olan araç, uygun şarj istasyonlarında 30 dakika içerisinde %80 doluluk oranına çıkabiliyor.

Tüm bu özellikleri sayesinde iddiasını konuşturan 2021 MG Marvel R Electric, Mayıs ayı sonrasında satışta olacak. Fiyatı da Mayıs sonrasında öğreneceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version