Alman lüks otomobil markası Audi, yeni geliştirdiği araç içi eğlence sistemini bu sene görücüye çıkacak 2021 model araçlarda kullanacağını açıkladı. Açılımı “Modüler Eğlence Arabirimi” olan MIB 3 isimli bu yeni sistem, performans olarak bir önceki sistemden 10 kat daha hızlı. Yeni getirilen SiriusXM özelliklerine ev sahipliği yapacağı belirtilen MIB 3’te Audi. WiFi hotspot fonksiyonunun çalışma mantığını da değiştirmiş.

Üçüncü nesil MIB araç içi eğlence sistemine ilk bakışta göze çarpan çok büyük değişiklikler yok. Kullanıcı arayüzü büyük ölçüde mevcut Audi modellerinde gördüklerimizle aynı. Fakat yer aldığı modele göre MIB 3 artık iki farklı dokunmatik ekrana bölünebilecek. Öyle ki konsolun ortasındaki ekranda yer alan bilgiler, Audi’nin Sanal Kokpit adını verdiği dijital sürücü ekranına da taşınabilecek.

Hibrid dijital radyo özelliğine kavuştu

MIB 3’ün öne çıkan bir diğer özelliği ise “hibrid dijital radyo” denilen yeni bir uygulamaya kavuşmuş olması. SiriusXM entegrasyonu sayesinde sisteme eklenen bu özellik hem internet, hem de normal uydu bağlantısını kullanarak FM radyo kanallarını araç sahibinin beğenisine sunuyor.

Hareket halindeyken FM radyonun çekim alanından dışarı çıktığınızda sistem otomatik olarak internetten aynı kanalı açıyor ve cızırtısız bir radyo dinleme deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

2021 model Audi A4, Audi A5, Audi A6, Audi A7, Audi A8, Audi Q3 (makyajlı kasa), Audi Q5, Audi Q7 ve Audi Q8 araçları MIB 3’le donatılmış olarak piyasaya çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version