Elektrikli araçlar içerisinde en çok satan model olan Tesla Model 3 yenilendi. 2021 Tesla Model 3 serisinin tanıtılmasıyla beraber araçta önemli görülecek değişikliklere adım atıldı. Türkiye’ye de gelme ihtimali olan yeni serinin özelliklerine bakalım.

2021 Tesla Model 3 ile Güncellenen Özellikleri

Yeni serinin dış kasasında çok büyük bir fark yok. Dış kasa hemen hemen mevcut seriyle aynı. Sadece krom kısımlarında bir düzenleme yapılmış ve bazı kısımlar kaldırılmış. Bunun dışında tasarım ana hatları ve hatta detayları korunmuş ki zaten markanın bu tasarımı beğeniliyordu.

Dış görünüşte çok büyük bir değişiklik yok ama iç kısımda bazı değişiklikler yapılmış. Sade iç yapı korunmuş ama bu kez orta konsol değiştirilmiş ve biraz daha şık bir ekran getirilmiş.

Sade olmasına karşın daha şık olan orta konsoldaki değişiklik grafik döşemelerle devam etmiş. Metalik cilalı görüntüye sahip olan yeni direksiyon ve çift cam haline getirilmiş olan otomatik karartmalı camlar da dikkat çekiyor. Ayrıca artık bu seride 20 inç jant seçeneği de var.

Görüş kısmından teknik özelliklere geçtiğimiz zaman ise 2021 Tesla Model 3 modelinin güncellendiğini görüyoruz. Aracın 3 farklı seçeneği var. Standart Range Plus, Long Range ve Performans versiyonu olmak üzere 3 farklı versiyon var.

Bu versiyonlardan Standart Range Plus modelinin menzili 568 km seviyesine kadar çıkarılmış durumda. İkinci versiyonda Long Range modelinde menzil 423 km olarak değişiyor. Performans versiyonunda ise menzil 506 km seviyesine çekilmiş.

Performans versiyonunu seçecek olursanız, menzil dışında performans konusunda da çok daha iyi değerleri görüyorsunuz. Bu seri 3.1 saniye içerisinde 0’dan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Türkiye’de de satılacağı düşünülen aracın yurt dışı fiyatları ise şöyle;

  • Standart Range Plus: 38 bin dolar
  • Long Range: 47 bin dolar
  • Performans: 55 bin dolar

Güncellenmiş serinin belli ülkelerde satışları da başlamış durumda. 2021 Tesla Model 3 geçen sene sunulan modelle aynı şekilde ilgi görecek mi bilinmez ama asıl değişikliğin 2022 modelinde gelmesi beklenmekte.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version