Daha birkaç gün öncesinde çok iddialı bir açıklamalar yapan Volvo, 2030 yılına kadar sadece elektrikli araba üretimine geçeceklerini söyledi. Bu dönüşümün ilk otomobillerinden biri olan 2021 Volvo C40 Recharge modeli de tanıtıldı. CMA platformuna sahip olan araç, hem marka hem de tüm otomobil tarihi için önemli.

SUV ile Coupe karışımı bir araç olarak tanımlanabilecek yeni serinin özellikleri neler anlatıyor bakalım.

2021 Volvo C40 Recharge Özellikleri ve Tasarım Detayları

Arkaya doğru eğimli bir tavanla gelen seri, hep çok sportif bir havaya sahip hem de SUV konforunu sunuyor. Tavan boyunca uzanan stop lambaları, piksel teknolojili yeni aydınlatmaları ile aracın tasarımı çok konuşulur orası kesin.

İç kısımda da değişiklikler var. Mesela artık iç döşemede de deri kullanılmıyor. Bunun yerine farklı döşeme seçenekleri elbette ki var ama deri tercih edilmiyor.

Tesla’da yer alan gibi dikey konumlanmış bilgi ekranı da iç mekan tasarımının en farklı noktalarından. Bu ekran sadece tasarım açısından dikkat çekici değil.

Aynı zamanda özel bir Android işletim sistemi barındırıyor. Google servislerini yerleşik uygulama olarak sunan ekran, bir akıllı telefondan farksız.

Bu ekran ile aracı OTA üzerinden güncellemenin de mümkün olduğu açıklandı. Yine 2021 Volvo C40 Recharge için güzel bir özellik. İç tasarım, multimedya ekranı falan tamam da yeni araç motor konusunda ne kadar başarılı? Asıl soru bu.

Neden asıl soru bu çünkü araçta tamamen elektrikli motor var. İki adet elektrikli motor kullanan seri, 408 beygir güç değerine sahip. Bu güçle beraber maksimum tork değeri ise 660 Nm. 4 X 4 olan serinin maksimum hızı ise 180 km. Maksimum hız size biraz düşük gelebilir.

Bunun nedeni hız da bir sınırlama yapılmış olması. Yoksa 5 saniyeyi bulmayan 100 km hızlanması bulan araçta, çok daha yüksek bir maksimum sürat olmalı.

Pil kısmına gelince, 2021 Volvo C40 Recharge, 78 kWh değerinde pil kullanıyor. Bu da araca 480 km menzil sağlıyor. Ayrıca pillerin hızlı şarj desteği de mevcut.

Tüm bu özelliklerinin yanında yeni elektrikli model için son söyleyeceğimiz şey ise satış detayı. Aracın satışları internetten olacak. Fakat şimdilik fiyat net değil.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version