Audi, uzun süredir satışa başlamasını beklediğimiz yeni nesil araçları için beklenen haberini verdi. İlk olarak yeni elektrikli SUV modellerinin satışa çıktığı duyuruldu. Şimdi ise 2022 Audi e-tron GT modeli satışa sunuldu.

Porsche Taycan için de yeni bir rakip olarak karşımıza çıkacak olan araç, SUV serisinden farklı, daha çok performans odaklı bir model. Türkiye fiyatları da bir hayli yüksek olan aracın yine elektrikli bir model olarak geldiğinin de altını çizelim. Diğer detaylardan da bahsetmek gerekecek.

2022 Audi e-tron GT Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Aracın içerisinde iki ayrı elektrikli motora yer verildiğini görüyoruz. Biri önde bir diğeri de arkada olan iki ayrı elektrikli motor sayesinde seri, 4X4 çekişiyle geliyor. Aracın giriş modelinde güç değeri olarak ise 350 kW değerinde bir kombinasyon görüyoruz.

Standart olan bu model sadece 4.1 saniye içerisinde 100 km hıza kadar çıkabiliyor. Aracın diğer versiyonu ise RS olarak tanımlanan ve biraz daha güçlü olan versiyonu. Bu versiyonda da 440 kW güç değeri görüyoruz.

Rs modelinde 100 km hızlanma süresi ise 3.1 saniye seviyesine kadar düşüyor. Eğer araçta yer alan over-boost özelliği kullanılacak olursa, bu durumda hızlanma süresi de 2.5 saniye seviyesine kadar iniyor. 2022 Audi e-tron GT için rakiplerini kıskandıracak değerler.

Aracın RS versiyonunun maksimum hız değeri 255 km olarak belirlenmiş. Herhangi bir sınırlama var mı bilemiyoruz ama bu değer de elektrikli araç için gayet iddialı bir değer.

RS versiyonunda en yüksek 472 km menzil değeri, standart versiyonda ise en yüksek 487 km menzil değeri olan 2022 Audi e-tron GT, farklı özelleştirme imkanlarına da sahip. Tabii ki seçilecek olan donanımlar doğrudan fiyatı da etkiliyor. Aracın fiyatlarını da hemen aşağı ekleyelim.

2022 Audi e-tron GT Fiyatları

Versiyon Fiyat 
Standart GT3.862.361 TL
RS GT5.486.985 TL
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version