2022 Citroen e-C4 Türkiye fiyatı sonunda açıklandı. Elektrikli olmayan modelin satışa başlamasının ardından şimdi de tamamen elektrikli olan model ile karşı karşıyayız. İlk satışlar nedeniyle lansmana özel bir fiyatla ülkemizde boy gösterecek olan serinin, şimdilik tek bir donanım seçeneğinin olacağını da ekleyelim.

Fiyatlardan ve aracın merak edilen teknik detaylarından söz edelim. Bakalım tamamen elektrikli bu modelde nasıl bir seri ile karşı karşıyayız.

2022 Citroen e-C4 Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

Aracın tamamen elektrikli olan motoru 100 kW güç üretiyor. Yani bu da 136 beygirlik bir güç değeri demek oluyor. Güç konusunda tatmin edici olan model tork kısmında ise 260 Nm tork değerine sahip.

Bu değerlerle beraber 2022 Citroen e-C4, sadece 9.7 saniye içerisinde 100 km hıza kadar çıkabiliyor.

Fakat şöyle bir durum var ki aracın maksimum hızında sınırlandırma yapılmış. Seri maksimum olarak 150 km hıza kadar çıkabiliyor. Aslında elektrikli araçlarda gördüğümüz bir durum fakat 150 km hız sınırı da bana biraz az geldi.

Zira beygir ve tork gücünü değerlendirdiğimiz zaman 2022 Citroen e-C4, daha fazlasını da yapabilir gibi duruyor.

Bu motoru ve hız sınırıyla beraber serinin sunmuş olduğu menzil değeri ise 350 km olarak açıklandı. 50 kWsa piliyle beraber gelen yeni seri, hızlı şarj için de destek sunuyor. 100 kW DC şarj ile şarj ettiğiniz zaman 30 dakika içerisinde 0’dan %80 dolum oranına kadar çıkabiliyor.

Menzil değeri ve maksimum hız değerleri düşünecek olursa, daha çok şehir hayatına uygun bir seri olarak görebileceğimiz 2022 Citroen e-C4’ün fiyatı ise 786.000 TL olarak açıklandı. Bunun lansman özel olarak açıklanan fiyat olduğunu da bir kez daha hatırlatalım. Ayrıca yine lansmana özel olarak aracın 1 yıl boyunca ücretsiz şarj hediyesi sunacağını da ekleyelim.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version