Elektrikli araçlar, sağladıkları avantajlarla beraber artık her alanda kullanılıyor. Sadece binek otomobiller değil, ticari araçlarda da tamamen elektrikli tercihi var. 2022 Fiat E-Ulysse bu noktada güzel bir örnek oluşturdu.

Markanın ticari sınıf için sunmuş olduğu yeni elektrikli, E-Ulysse serisinin geri dönüşü olduğu gibi ticari araç sınıfında da bir devrim oldu. Zira araç seri üretim olarak gelecek ve tamamen elektrikli olmanın her avantajını kullanacak.

2022 Fiat E-Ulysse Özellikleri ve Tasarım Detayları

Aracın tasarıma baktığınız zaman sanki serinin bir Vito havasında olduğunu görüyorsunuz. Prestijli ve yeni nesil görüntüsüyle, yolcu taşıma hizmetlerinde yeni gözde olacak serinin, son nesil FIAT logosunu da taşıdığını görüyoruz.

Aracın tasarımı tamamen odak noktasına göre ayarlanmış durumda. Zira 2022 Fiat E-Ulysse, yolcu taşıma ve filo hizmetlerinde kullanılacak. Bireysel kullanıcılar için şu an satışların olmayacağı söyleniyor.

En üst versiyonda 8 koltuk, standart versiyonda 7 koltuk sunacak olan seri, farklı iç mekan özelleştirmelerine de izin veriyor olacak.

Arkaya açılır masa seçeneği, raylı sistem üzerinden farklı koltuk düzenlemeleri gibi ek ayrıcalıklar olacak.

Aracın bu tasarım yapısını daha da prestijli bir seviyeye taşıyacak olan donanımları da göreceğiz. Deri koltuk, panoramik cam tavan, bilgi eğlence sistemi, xenon far sistemi, raylı koltuklar gibi önemli artıları da tercih etmek mümkün olacak.

Gelelim 2022 Fiat E-Ulysse için motor özellikleri kısmına. Motor tercihi tek. Ama batarya paketleri değişebiliyor. Seride kullanılacak olan motor 136 beygir gücünde ve 260 NM tork değerine sahip.

Tamamen elektrikli motorun 50 ya da 75 kWh pil ile tercih edilmesi mümkün olacak. Ama en yüksek paket için maksimum menzil değerinin 330 km olduğu açıklandı. Yani 75 kWh pili ile bile elde edilecek değer bu olacak. Tamam hızlı şarj desteği var ama menzil biraz kısa geldi.

Bunun dışında serinin maksimum hız değerinin 130 km ile sınırlandırılmış olması da şehir içi taşımacılık ve filo görevlerinde kullanılacağının kanıtı.

Tüm bu özellikleriyle ticari sınıfta yeni bir devrim olarak gösterilen yeni nesil aracın satışları yaz başlamadan başlayacak. Fiyatlar için biraz daha bekleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version