2022 Hyundai Ioniq 5 Türkiye fiyatı sonunda duyuruldu. Eylül ayı bitmeden satışa çıkmasını beklediğimiz model için tahminler doğru çıktı ve aracın Türkiye lansmanı da ay bitmeden gerçekleştirildi.

Tamamen elektrikli bir model olmasının yanında lüks bir araç olması nedeniyle de Türkiye fiyatlarını merak ettiğimiz seri için detaylara geçelim.

2022 Hyundai Ioniq 5 Türkiye Fiyatı Nasıl?

Fiyatlardan da söz edeceğiz ama öncesinde bilinmesi gereken detay şu ki aracın şimdilik tek bir versiyonu satışa sunuldu.

Türkiye pazarında diğer pil seçeneklerini ve donanım seçeneklerini de görmeyi umut ediyoruz ama bu ne zaman olur bilemiyoruz. Şu an için fiyatı açıklanan model ise 72.6 kWsa batarya ile gelen model.

4 tekerden çekiş sunan bu model, donanım kısmında ise Progressive donanım seçeneğiyle beraber gelecek ve dediğimiz gibi tek bir paket sunuyor olacak.

Serinin Türkiye’ye gelen versiyonu 305 beygirlik bir güç değerine sahip ve 605 Nm değerinde de tork sunuyor.

Maksimum hız konusunda 185 km ile sınırlandırılmış olan aracın, menzil değeri ise 430 km olarak açıklandı. Tabii ki kullanıma göre menzil değerinde de değişiklikler olabilir.

Aracın bu özellikler ve motor seçeneğiyle beraber 100 km hızlanma süresinin de 5.2 saniye olduğunu hatırlatalım. Yani hızlanma konusunda performanslı ve atik bir araç. Zaten elektrikli araçların en büyük avantajlarından birisi de bu.

Gelelim şarj durumuna. 2022 Hyundai Ioniq 5 hızlı şarj destekli bir araç. Aracı 350kW ile şarj etmek bile mümkün. Sadece 18 dakika içerisinde %80’e kadar dolum imkanı sunan hızlı şarj, ülkemizde her dolum merkezinde yok.

Bunun yerine daha çok 50 kW şarj ve 11 kW şarjlar kullanılıyor. 50 kW şarj ile de 2022 Hyundai Ioniq 5, 62 dakika içerisinde %10 şarj seviyesinden %80 şarj seviyesine kadar ulaşabiliyor.

Tüm bu teknik özellikleriyle 2022 Hyundai Ioniq 5 Türkiye fiyatı ise 1.990.000 TL olarak açıklandı. Yani araç tam da 2 milyon sınırında geldi desek yeridir. Diğer paketler ne zaman gelir bilemiyoruz. Muhtemelen diğer paketlerin fiyatı daha uygun olacak.

Güncelleme 17 Aralık 2022

Hyundai Ioniq 5 ilk kez satışa sunulduğu zaman, 4X4 tek versiyon ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise fiyat listesi güncellendi ve 4X2 versiyonun da satışa sunulduğu açıklandı. Aynı paket ile gelen versiyon, biraz daha uygun fiyatlı.

Buna karşın tek elektrikli motor ile beraber geliyor. 4X2 versiyonunda 170 beygirlik güç ve 350 Nm tork sunan tek bir elektrikli motor görüyoruz.

Bu versiyonda menzil değeri ise 470 km civarlarında. Aracın Türkiye fiyatına gelince, yeni versiyonun fiyatı 1.654.000 TL olarak açıklandı. Daha ulaşılabilir bir model olduğu kesin.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version