Elektrikli otomobillerin sayısı giderek artış gösteriyor. Türkiye’de elektrikli otomobiller için altyapı genişledikçe, elektrikli araçların sayısının da yükselmeye devam etmesini bekliyoruz. Bu noktada ülkemizde satılan elektrikli otomobil ailesine katılan yeni modellerden birisi de 2022 Kia Niro EV serisi oldu.

Tamamen elektrikli olan araç için Türkiye fiyatları açıklandı. Şarj süreleri, motor güçleri ve hızlanma süreleri konusunda da detaylar açıklandı. Dilerseniz hem aracın detaylarından hem de nasıl bir Türkiye fiyatı olduğundan söz edelim.

2022 Kia Niro EV Türkiye Fiyatı ve Diğer Özellikleri

Aracın Türkiye fiyatına en son geleceğiz ama önce teknik olarak merak edilen özelliklerden söz edeceğiz.

Aracın elektrikli motoru oldukça güçlü. 204 beygirlik güçlü motorun yanında tork kısmında da 255 Nm tork değeri var.

Menzil kısmında 460 km seviyesine kadar menzil sunabilen araç, 100 km hızlanmasını ise sadece 7.8 saniye içerisinde tamamlayabiliyor.

Maksimum hız konusunda ise bir sınırlandırma söz konusu. Aslında daha yüksek hızlara ulaşabilecek potansiyeli de ver ama seri hız konusunda sınırlandırıldığı için 167 km maksimum hızın üzerine çıkmıyor.

Hızlı şarj desteği sayesinde, 45 dakika içerisinde %10’dan %80’e kadar şarja ulaşabilen 2022 Kia Niro EV, Standart AC 11 kW şarj ile 6 saatte tam şarj olabiliyor.

Oldukça performanslı bir araç olmasının yanında konforlu olarak da gösterebileceğimiz serinin Türkiye fiyatları ise cep yakıyor.

Elektrikli araçlar şu an için genel olarak yüksek satış fiyatlarına sahip ama 2022 Kia Niro EV biraz daha yüksek bir fiyatla geldi diyebiliriz. Aracın Türkiye fiyatı 1.399.000 TL olarak açıklandı.

Ne kadar ilgi görecek ya da satışları ne seviyede kalacak bunu şu an bilmek güç. Fiyatı çıkarır da aracın teknik özelliklerini değerlendirecek olursak, tercih edilecek bir model. Fakat işin içine fiyat girince, durum biraz değişebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version