Türkiye’de satılacak lüks elektrikli modellere bir yenisi daha eklendi. Uzun zaman önce tanıtılan 2022 Mercedes-Benz EQB modelinin Türkiye fiyatı ve Türkiye’de satılacak olan versiyonları açıklandı.

Elektrikli bir dev olan yeni serinin özellikleri açısından sürücüleri lükse doyuracağı kesin. Fakat aracın fiyatına geldiğimiz zaman işte o kısımda büyük bir soru işareti karşımıza çıkıyor desek yeridir.

2022 Mercedes-Benz EQB Türkiye Fiyatı ve Teknik Detaylar

Bir kere önce şunu belirtelim ki söz konusu serinin EQB 350 4Matic versiyonunun ülkemizde satışa çıktığını görüyoruz. Şimdilik diğer versiyonlar için bir gelişme yok. Kaldı ki zaten bu seviyede araçlarda genelde ülkemizde bir ya da iki versiyonun satışa çıktığını görüyoruz.

Tek bir model seçeneği olsa da paketin farklı seçimleri ve özelleştirmeleri de var. Aracın barındırdığı motora geçelim. 2022 Mercedes-Benz EQB serisinde çift elektrikli motor görüyoruz.

Toplamda 292 beygirlik güç üreten elektrikli motorlar, tork değerinin ise 520 Nm seviyesine kadar çıkmasını sağlıyor. 4 tekerden çekiş özelliğiyle de kendisini gösteren seri, 100 km hızlanmasını ise sadece 6.2 saniye içerisinde tamamlayabiliyor.

Fakat çok daha yüksek maksimum hızlara çıkabilecekken aracın maksimum hız konusunda sınırlandırıldığını da görüyoruz. 160 km maksimum hız sınırının üzerine çıkmak mümkün değil.

Sürüşe göre değişmekle beraber serinin sunmuş olduğu maksimum menzil değerinin 407 km seviyesine kadar olduğu da açıklanan diğer bilgiler arasında. Ayrıca araç çok kısa bir süre içerisinde tam dolum imkanı sunan hızlı şarj desteğiyle de beraber geliyor.

Güçlü motoru, otomatik farları, fren destek sistemi, şerit takip sistemleri, sürücü diz hava yastıkları, hız limiti yardımcıları, park yardımcı sistemi, keyless go konfor paketi, kör nokta uyarı sistemleri gibi artıları da olan serinin Türkiye fiyatı ise bir hayli yüksek.

Mercedes aracın Türkiye fiyatını 1.560.500 TL olarak açıkladı. Tabii ki bunun başlangıç fiyatı olduğunu da söylemek lazım. Değişiklikler olabilir.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version