2022 Mercedes-Benz EQE, sonunda ülkemizde de boy gösterdi. Araç için ilk tanıtım geçen sene yapılmıştı ve geçen yıl yapılan tanıtımdan sonra seri için tüm özellikleri sizlerle paylaşmıştık. Tamamen elektrikli olan modelin o dönemde de Türkiye’ye geleceği duyurulmuştu ama Türkiye satışlarının ne zaman yapılacağı konusunda bir açıklama gelmemişti.

Şimdi ise merakla beklenen elektrikli model için de Türkiye fiyatlarının açıklandığını gördük. Tahmin edilebildiği gibi fiyatlar oldukça yüksek. Zaten genel olarak otomobil pazarında fiyatların yüksek olduğu bir gerçek ama bir de elektrikli bir model olunca ve Mercedes adı taşıyınca fiyatlar daha yüksek oluyor.

2022 Mercedes-Benz EQE Türkiye Fiyatı Nasıl?

Aracın ülkemizde EQE 350+ versiyonuyla satıldığını görüyoruz. Söz konusu versiyonda 292 beygir güç sunan bir elektrikli motor yer alıyor.

Elektrikli motor, tork kısmında ise 565 Nm tork değeri sunuyor. Burada aracın tek elektrikli motorla beraber 100 km hızlanmasının 6.4 saniye olarak açıklandığını da görüyoruz.

Diğer yandan serinin maksimum hız değeri ise 210 km olarak belirlenmiş. 170 kW hızlı şarj destekli olan 2022 Mercedes-Benz EQE, asıl olarak menzil değeri konusunda dikkat çekmekte.

Zira araç menzil değeri konusunda 613 km gibi bir değer sunuyor. Maksimum performansla menzil değeri biraz daha düşecektir ama şu an söz edilen değerler bile gayet iyi.

Motor özellikleri bir yana teknik açıdan da çok zengin olan serinin, 12.8 inç OLED multimedya ekranı, 12.3 inç tam gelişmiş dijital gösterge ekranı, Burmester 3D surround ses sistemi, AR navigasyon sistemi gibi önemli artıları var.

Bunun yanında 360 derece kontrollü park sistemi, yan ve ön güvenlik sistemi, şerit ve trafik destek sistemleri gibi teknolojileri de görüyoruz.

Yeni yeni model tüm yeni nesil teknolojileri de destekliyor demek yalan olmaz. Sürüş yardım paketleriyle beraber tercih edilecek olan 2022 Mercedes-Benz EQE için fiyata geldiğimiz zaman ise 2.379.500 TL fiyatını görüyoruz.

Araç lüks ve bir hayli performanslı ama dediğimiz gibi fiyat gerçek anlamda yüksek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version