Çok sık araç sunmuyor olsa da Mitsubishi, otomobilleriyle iddiasını konuşturan markalardan biri. Yeni yeni daha iddialı araçlarını görmeye başladığımız markanın, şimdi de iddialı modeli 2022 Mitsubishi Airtrek serisiyle tanışma fırsatımız oldu.

Birkaç ay kadar öncesinde önce konsept şekliyle ortaya çıkan araç, artık seri üretim versiyonuyla yüzünü göstermiş oldu. Elektrikli bir seri olmasının yanında henüz detaylandırılmayan teknolojileriyle de dikkat çekeceğini düşündüğümüz araç, yine SUV sınıfının bir temsilcisi ve sedanları üzecek gibi duruyor.

2022 Mitsubishi Airtrek için Açıklanan Detaylar

Bir kere dediğimiz gibi henüz aracın tüm teknolojilerini detaylı olarak göremedik. Buna karşın artık tasarım ve motor konusunda çok daha fazla fikrimiz var. Tasarım konusunda baktığımız zaman araç, dış bölümde sunacağı teknolojiler için ipuçlarını beraberinde getiriyor.

Ön kısımda dev ızgarada bir kamera olduğunu görüyoruz. Bu kamera alanının altında bir de radar kısmı var. Radar kısmının tam olarak ne işe yarayacağı konusunda bilgi yok ama muhtemelen otonom yol sistemlerinde görev alacak bir sistem olacak.

Arka kısımda da yana kadar uzanan stop lambalarıyla dikkat çekecek olan 2022 Mitsubishi Airtrek, iç bölümde ise dev bir multimedya ekranıyla geliyor. Hem dijital gösterge alanında geniş bir ekran kullanılmış hem de multimedya ekranı kısmında geniş bir ekran tercihi yapılmış.

Multimedya ekranında, EV teknolojisinin tüm bilgilerini görme fırsatımız olacaktır. Bu kısmın hemen altında ince bir ızgara bölümünün de olacağını gördüğümüz aracın, vites kolu noktasında da yeni nesil bir tercih yapacağı ve standart vites kolunu değiştireceği anlaşılıyor.

İddialı model için paylaşılan bu bilgilerin ve araç görsellerinin dışında motor konusunda da detaylar var. 69.9 kWh pil ile gelecek olan 2022 Mitsubishi Airtrek, 181 beygirlik elektrikli motora sahip olacak. Aracın menzil değeri ise 520 km civarlarında olacak.

2022 yılında önce Çin’de satışa çıkacak aracın Avrupa ihtimali de var. Ama serinin fiyatı belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version