Volkswagen’nin ikonik araçları elektrikli yüzleriyle yeni nesil olarak geri dönüyor. İşte buna en güzel örnek 2022 Volkswagen ID. Buzz. Konsept versiyonu tanıtılmıştı, görselleri gelmişti derken aracın üretim versiyonu sonunda karşımıza çıktı.

Konsept versiyonda olduğu gibi kendine has bir havası olduğunu ve konsept versiyon dinamiklerini koruduğunu gördüğümüz araç, özellikle tatilcilerin çok hoşuna gidecek gibi. Zira eğlenceli bir karavandan farkı yok.

2022 Volkswagen ID. Buzz Özellikleri ve Tasarım Detayları

Yeni nesil aracın önce tasarımından söz edelim. 2022 Volkswagen ID. Buzz tasarım konusunda resmen eski ile yeniyi harmanlamış. T1 serisinin sevilen tasarım dili, dijital döneme uyarlanmış desek yeridir.

Ön kısımda V şeklinde kaput, dev bir logo, bunun yanında ince LED farlar hem eskiyi hatırlatıyor hem de yeni nesle göz kırpıyor.

Aracın arka kısmına doğru giderken ise yine yuvarlak hatların hakim olduğunu görüyoruz. Özellikle çamurluklar kısmında kullanılan detaylar oldukça başarılı.

Bu yönüyle konsept modelden çok fazla ayrılmayan serinin, boyutlar konusunda da beklentileri karşıladığını ekleyelim. Öyle ki modelde 4.712 mm uzunluk değeri var. Konsept versiyonda da aşağı yukarı bu değer açıklanmıştı.

Aks mesafesinde de 2.988 mm gibi bir değer görüyoruz ki bu da sürpriz değil. Aks mesafesi demişken şunu da eklemiş olalım, aracın çıkış versiyonunda 5 koltuk yer alıyor. Ama bir sıra koltuğun daha olduğu versiyon da gelecek. Ne zaman belli değil.

İç Tasarım Ayrıntıları

2022 Volkswagen ID. Buzz, iç tasarım konusunda ise çok farklı bir yapıyla geliyor. Geri dönüştürülebilir bir üretim hedeflenmiş. İç kısımda deri malzeme yok. Sentetek olarak elde edilen malzemeler var. Deri gibi gözüküyor fakat deri değil.

Koltuklar, zemin, döşemeler kısacası her yerde geri dönüştürülebilir malzeme kullanılmış. Bu da aracı oldukça çevreci yapıyor. İpliklere kadar geri dönüştürülebilir malzemeden üretim yapılmış.

Onun dışında genel olarak iç tasarıma baktığımız zaman, geleceğin tasarım dili kullanılmış diyebiliriz. Orta kısımda 12 inç boyutuna kadar çıkan multimedya ekranı ve onun hemen altında bazı kontrol butonları dikkat çekiyor.

Sürücü kısmında da yine 10 inç dijital ekran var. Buradan tüm bilgiler okunabiliyor. Genel olarak seri çok sade ve şık.

Teknik Özellikleri

Motor konusunda belli başlı detaylar verildi. Tamamen elektrikli olan 2022 Volkswagen ID. Buzz için 201 beygirlik bir motorun kullanılacağı ve 310 Nm tork değerinin olduğu açıklandı. Sadece 30 dakika içerisinde %80 şarja çıkabilen bir hızlı şarj sisteminin bulunduğu da söylendi.

Batarya paketi olarak da 77 kWh batarya kullanacak olan serinin menzil değerleri ise şimdilik sır bırakıldı.

Tüm bu özellikleriyle yeni nesle merhaba diyen 2022 Volkswagen ID. Buzz, yaz ayları gibi satışa çıkacak. Aracın fiyatı ne olur bilmiyoruz ama birçok Avrupa ülkesinde satışa çıkacak.

Teknik Özellikler Özet

  • Motor: 201 beygir ve 310 Nm tork
  • Maksimum Hız: 145 km
  • Pil: 77 kWh
  • Hızlı Şarj: Var
  • Renk: 11 ayrı renk olacak
  • Uzunluk: 4.712 mm
  • Aks mesafesi: 2.988 mm
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version