Elektrikli SUV fikri çok hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladı. Birçok markanın bu alanda yeni yatırımlar yaptığını görüyoruz. Jeep bu dönüşüme katılan markalardan oldu. Paris Otomobil Fuarı kapsamında 2023 Jeep Avenger modeli duyuruldu.

Tamamen elektrikli olarak gelen SUV, Jeep için de önemli bir dönüm noktası olacak. Dilerseniz yeni elektrikli canavarın neler sunduğuna ve marka için neden bu kadar önemli olduğuna bakalım.

2023 Jeep Avenger Özellikleri

Jeep, modellerinde genelde benzer bir tasarım dili kullanıyor. Yeni Avenger modeli de bu tasarım dilini olduğu gibi yansıtmış durumda. Tanıdık tasarım arka kısımdan başlıyor. Far yapısı biraz daha revize edilse de birçok Jeep modelinde gördüğümüz yapıya çok benzer.

Diğer taraftan ön kısımda da işlevi olmasa da ızgara yapısının da yine diğer modellerle benzer olduğunu görüyoruz. Tabii ki gündüz LED’leriyle beraber biraz daha modern bir görüntü olduğunu da eklemek lazım.

Bunun dışında genel olarak kasada beklediğimiz dokunuşlar var. C sütunlarındaki arka kapı kolları, farklı renk tavan Jeep tarafından sıkça kullanılan panjur yapısı yine karşımıza çıkan detaylardan.

4076 mm uzunluğa sahip olan aracın iç tasarım yapısına geçtiğimiz zaman ise çok sade bir araç görüyoruz. Orta kısımda multimedya ekranı dışa doğru konumlu. 10.25 inçlik bu ekranın hemen altında ince bir ızgara ve onun da altında butonlar dikkat çekiyor.

Sürücü kısmında da yeni nesil dijital ekran kullanılmış olduğunu söyleyelim.

2023 Jeep Avenger Teknik Özellikler Açısından Nasıl?

Gelelim aracın teknik özelliklerine. Seride tamamen elektrikli bir yapı var. Elektrikli motor 154 beygirlik güç ile geliyor. Tork kısmında ise 260 Nm tork değeri var. Performanslı olan elektrikli motor, 54 kWsa pil ile besleniyor.

Standart olarak sunulan menzil değeri ise 400 km olarak açıklandı. Fakat sürüşe bağlı olarak bu değer değişebiliyor. Ayrıca pilin 100 kW değerine kadar hızlı şarjı desteklediğini de eklemiş olalım.

Select Train sistemi ile farklı sürüş modları, yokuş iniş desteği, 360 derece çevre görüş sistemi, trafik asistanı, 2. derece otonom sürüş artısı gibi özellikler de aracın diğer artılarından.

Henüz fiyatı açıklanmayan 2023 Jeep Avenger için satışların 2023 yılında başlayacağını da belirtelim. Bu süreçte fiyat bilgilerinin de açıklanmasını bekleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version