Kompakt bir model olarak tanıtılmasını beklediğimiz 2023 Toyota bZ3 için istenen hamle geldi. Açılımıyla beyond zero olarak lanse edilen yeni bZ modeli tanıtıldı. Toyota’nın Çin pazarında kendisini kanıtlayacağı modellerden de biri olarak karşımıza çıkan seri, tasarım anlamında da sürprizlerini ortaya koydu.

Tesla’nın rakibi olabilecek bir araçtan söz ediyoruz. Özellikle fiyat dengesi tahmin edilen seviye içerisinde sunulacak olursa, Çin pazarından çıktığı an, tam bir Tesla rakibi olarak anılabilir. Peki araç bize nasıl özellikler sunuyor?

2023 Toyota bZ3 Tasarımı ve Özellikleri

Aslında aracın tasarımı çok tanıdık. Zira Toyota geçen sene bZ serisine ait olan bir konsept model tanıtmış ve bu tasarım yapısını ortaya koyan çizgileri göstermişti.

Yine konsept tasarımda olduğu gibi aracın ön kısımda karakteristik bir burun tasarımı sunduğunu görüyoruz. Tam boy LED ışıklarla desteklenen keskin hatlardaki burun tasarımı, serinin sürtünme katsayısının makul değerlerde tutulmasını sağlıyor.

Elektrikli araçlar için menzil değerini bile etkileyen aerodinamik konusuna büyük önem verildiğini görüyoruz.

Ön kısımdaki bu tasarım yapısıyla beraber aracın birçok yerinde keskin hatlarının öne çıktığını da söylemek lazım. Çok daha geniş çamurluk kısımları, gizlenmiş kapı kolları ve daha kaslı bir yapı var.

Arka kısımda ise tam olarak ön tasarımı destekleyici bir yapı kullanılıyor. Boydan boya uzanan LED farlar, iki yanda çatallaşıyor ve dikkat çekici bir tasarım görüntüsü ortaya koyuyor.

Giriş kısmında araç kompakt derken aslında bu tasarım yapısından söz ettik. Ölçüler olarak değerlendirdiğimiz zaman çok küçük ölçülerin sunulmadığını da anlıyoruz.

4725 mm uzunluk değeri ve 2880 mm aks mesafesi, aracın geniş bir yaşam alanı sunduğunun kanıtı.

Dış tasarımda çok konuştuk ama bir de iç tasarıma bakmak lazım. 2023 Toyota bZ3, gerçekten ilgi çekici bir iç tasarıma sahip. Aracın tam merkez konsol kısmında dikey olarak konumlandırılmış olan bir ekran var.

Tüm kontrolün yapıldığı ekranın alt bölümünde orta alana denk gelen kısımda ise kontrol butonlarının yer aldığını görüyoruz.

İç tasarımda hem direksiyon kısmında hem de dijital ekran kısmında yeni bir tasarım diline yer verildiğini de ekleyelim. Tam yuvarlak olmayan direksiyon ve üst kısma taşınan dijital gösterge alanı ile tasarım dili değişmiş.

2023 Toyota bZ3 Teknik Özellikler Konusunda Nasıl?

Aracın tüm teknik detayları açıklanmadı. Daha doğrusu açıklanması gereken daha çok detayı var. Ama verilen ilk bilgilere göre seride iki ayrı güç sunan elektrikli motorlar yer alacak. Bir seçenekte 180 kW değerinde güç olacak. Diğer seçenek için de 135 kW değerinde güç olacak.

Fakat hangi motor seçeneği seçilecek olursa olsun, aracın maksimum hız konusunda sınırlandırıldığını göreceğiz. 160 km bir hız sınırlaması olacak.

Teknik kısımda son olarak menzil değerinden söz edebiliriz. Menzil değerinin de yaklaşık 600 km civarlarında olması bekleniyor. Tabii ki bu konuda da yeni detaylar gelecek olursa güncelleme yaparız.

2023 Toyota bZ3 Fiyatı Nasıl?

Yeni neslin Çin üzerinden satışı yakın zamanda başlayacak. Fiyatlar ve Avrupa pazarı durumları da net değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version