Tamamen elektrikli olup, iddialı motor ve Premium teknik özellikler sunan çok fazla araç yok. Polestar, ise bu nadir modellerden biri. Yüksek performansı ile dikkat çeken seriye yeni bir üye de katıldı. Bu kez 2024 Polestar 2 duyuruldu.

Yine Premium özellikleriyle dikkat çeken aracın, tasarım anlamında da yenilendiğini görmekteyiz. Ayrıca motor konusunda da başarılı bir seri ile karşı karşıya olduğumuzu hatırlatarak teknik özelliklere geçelim.

2024 Polestar 2, Tesla için Önemli Bir Rakip Olabilir

Araca baktığınız zaman ilk dikkat çeken değişimin ön yüzde olduğunu görüyorsunuz. Aracın ön ızgara kısmı değiştirilmiş. Panjur yapısı yerine burada kapalı bir ızgara yapısı var. Ön kısımdaki yeni alan içerisine de kamera ile radarlar eklenmiş. Zaten araçta ADAS sistemleri olacağını biliyorduk.

Bu sistem için gerekli olan radarlar ve kameralar da belirttiğimiz alan içerisinde. Aracın burun kısmında da biraz daha farklı bir görüntü olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun dışında 2024 Polestar 2 tasarımı için ek bir dokunuş yok. Sadece jantlar kısmında artık 20 inçlik jant seçeneği olduğunu da göreceğiz. Tabii ki tasarım konusunda da farklı seçenekler olacak.

Motor Özelliklerinde Neler Sunulacak?

2024 Polestar 2, motor konusunda da yenilenmiş bir model olarak geldi. Biraz daha güçlü bir araçla karşı karşıya olacağız.

Sürekli mıknatıslı motor seçeneğinde 490 Nm tork ve 295 beygir güç değeri görmekteyiz. Bu motoru barındıran seçeneklerde çekiş sisteminin de arka kısma taşındığını belirtelim. Yaklaşık 70 beygirlik bir güç artısı var. Haliyle hızlanma süreleri de iyileştirilmiş durumda.

Eski nesilde olduğu gibi bu nesilde de daha güçlü AWD versiyonu da duyuruldu. Daha güçlü olan AWD versiyonunda çift elektrikli motor görüyoruz. Bu model 416 beygir güç ve 740 Nm tork değeri sunacak. Çift elektrikli motorlu modeller sadece 4.5 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşabilecek.

Gelelim menzil değerlerine. Seçilen paketlere göre araçta yer alan piller değişiyor. Haliyle menzil değerleri de değişiyor. Tek motorlu olan modellerde 635 km menzil değerine kadar sunulabiliyor.

Çift motorlu modellerde ise 592 km kadar menzil değerlerini görmek mümkün olacak. Her iki modelde DC hızlı şarj desteği de göreceğiz.

Bu özelliklerle beraber 2024 Polestar 2 için açıklanan fiyat ise 50.190 Euro oldu. Tabii ki fiyat başlangıç fiyatı. Seçilen paketlere göre fiyatlar daha da yükselebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version