Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, önümüzdeki üç yıl içerisinde dünyanın en uygun fiyatlı sıfır emisyonlu arabalarından birini üretmek için düğmeye bastı. Henüz resmiyet kazanan bir fiyat bilgisi yok, ancak Elon Musk bizzat bu arabanın 25 bin dolar seviyesinde bir ücretle satışa çıkabileceğinin sinyalini verdi.

Bu müjdeli haber ise kamuoyuyla ilk kez Model S Plaid versiyonunun da tanıtıldığı Tesla Battery Day 2020 etkinliğinde paylaşıldı. Model 3’ten daha ucuza satılacak bir Tesla’nın çıkacak olması kuşkusuz sevindirici.

Ancak Amerikan mallarına uygulanan yüksek gümrük vergisi ve yüksek döviz kuru hayatımızda olmaya devam ettiği müddetçe biz Türk vatandaşları için bu ucuz Tesla’ya binebilmek dahi hayal olarak kalacak gibi.

Tesla üretim kapasitesini arttırıyor

25 bin dolar gibi ABD için gayet makul bir fiyat politikasıyla satışa çıkacak olan bu Tesla modeli, menzin kapasitesi ve çıkılabilecek maksimum hız gibi farklı kategorilerde de arabalarıyla liderliğe oynayan elektrikli otomobil üreticisinin elini güçlendirecek.

Üretim hattında yaşanabilecek muhtemel darboğazları engellemek içinse Musk, 2020 ve sonrasında kapasiteyi yüzde 30 ila 40 oranında arttıracaklarını belirtti.

Kapasitenin artacak olması sayesinde Tesla artık sürümden kazanmaya başlayacak ve gerçekten günün birinde 25 bin dolarlık elektrikli otomobillerin pazara sürülebilmesi kârlı hale gelecek. Tabii bu araba en boş Tesla modeli olacak ve diğer modellere nazaran daha az parçayla banttan inecek. Bu da maliyeti azaltan bir etken olarak değerlendirilebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version