Bugatti Chiron satın almak için yeteri kadar paranız olmayabilir, bu gayet normal. Ancak LEGO parçalarıyla hayallerinizi süsleyen Bugatti Chiron modelini oluşturabilmeniz, üstelik bunu çok daha ucuza mal edebilmeniz mümkün! Sadece bu aracın 0’dan 100 km/s’ye 2.3 saniyede çıkmasını beklememeniz gerekiyor, o kadar.

LEGO’nun araba modelleri için geliştirdiği özel ürün paketlerinin sonuncusu, Fransız süper otomobil Chiron’un 1:8 ölçekli versiyonu oldu.

Gerçek Chiron modeli kadar büyük olmasa da LEGO standartlarına göre dahi bu modelin hayli büyük olduğunu söyleyebilmek mümkün. Çünkü yapımında tam 3 bin 599 adet parça kullanılmış.

Bazı fonksiyonlar çalışır halde

LEGO ile oluşturduğunuz araçta çalışan bir W16 motoru bulunmayacaktır elbette. Ancak LEGO tasarımcıları bazı fonksiyonların çalışır hale getirilmesini sağlamış durumdalar. Örneğin yüksek hıza çıkıldığında açılan arka spoyler, LEGO modelinde fonksiyonunu korumuş.

Keza arka bagaj bölümündeki motor sabit ve çalışmıyor, ancak pistonlar hareket edebiliyor. Ayrıca aracın direksiyonunu çevirdikçe tekerleklerin hareket ettiğini de görebilirsiniz. LEGO Technic markasını taşıyan 8 ileri şanzıman da mevcut.

349 dolara satılıyor

LEGO’nun resmî e-ticaret sitesi üzerinden sepetinize ekleyip satın alabileceğiniz Bugatti Chiron LEGO paketinin fiyatı 349,99 dolar olarak belirlenmiş. Ancak satın alabilmek için 1 Ağustos‘u beklemeniz gerekiyor.

Toplamda 3 bini aşkın parçayı nasıl birleştireceğiniz noktasında çok fazla endişelenmenize gerek yok, çünkü her bir parçanın kendine özgü seri numarası mevcut.

Sadece mavi renkte üretilen Chiron’un paketinde yapışkan çıkartmalarla ekstra detaylandırmalar yapabilmek mümkün.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version