Tesla’nın dünyanın birçok farklı ülkesinde satışa sunduğu ilk elektrikli aracı olma ünvanını taşıyan Model 3‘ün duyurusu 35 bin dolarlık fiyat etiketiyle gerçekleştirilmişti. Vergiler hariç uygulanan bu fiyat, aracı dünyanın en uygun elektrikli otomobil modeli haline de getirmişti.

Aradan geçen süre zarfında seri üretim hattından inen Model 3’lerin sayısı onbinleri buldu. Ancak bugün elde ettiğimiz bilgilere göre gelecekte üretilecek Model 3’lerin büyük çoğunluğu üst paketlerde olacak, 35 bin dolara satılan baz giriş modeli artık üretilmeyecek.

Bunun sebebi, bu aracın üretim maliyetinin Tesla’nın satmak istediği rakamdan daha fazla olmaya başlaması.

En ucuz Model 3’ün fiyatı 46 bin dolar oldu

An itibariyle ABD’de yaşayıp Model 3 satın almak isteyen bir müşteri için en uygun seçenek 420 kilometre menzil kapasitesine sahip 46 bin dolarlık model.

Konuya ilişkin bir e-posta kaleme alan Elon Musk, mesajında “Bir arabanın ortaya çıkması için 10 bin kadar özgün parçanın bir araya getirilmesi ve farklı süreçlerin başarıyla işlemesi gerekiyor. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda standart menzil kapasiteli Model 3’ün ortalama maliyeti 38 bin doları buluyor” ibarelerine yer verdi.

Günde bin Model 3 üretiliyor

Ayrıca bahsi geçen mesajda Tesla’nın nihayet günlük 1,000 adet Model 3 üretim hedefine ulaştığının bilgisi de verildi. Şimdilerde firmanın hedefi Model 3’ün en düşük menzil kapasiteli modelinin de satışa sunulabilmesi için maliyetleri mümkün mertebe optimize ederek en aza indirmek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version