Henüz yeni yeni gelişen 3D baskı teknolojisi yalnızca hobi amaçlı kullanıcılar tarafından değil, dev otomobil şirketlerince de tercih ediliyor.

Maliyetlerinin düşük olması ve kolayca üretilebiliyor olması gibi avantajları yüzünden 3D yazıcılar birçok şirketin ilgi odağı haline gelmiş durumda. Örnek vermek gerekirse, Bugatti Chiron‘un fren kaliperleri 3D yazıcılardan çıkarıldı. Keza Koenigsegg One:1 modelinin de bazı parçaları bu teknolojiyle üretildi. 

Ancak şimdilerdeyse ilk kez bir otomobil, tamamen 3D baskı teknolojilerinden faydalanılarak üretilecek. Çinli şirket Polymaker ve İtalya menşeli X Electrical Vehicle (XEV) işbirliğiyle hayata geçirilen projede LSEV isimli elektrikli otomobil modeli, müşterilerin beğenisine sunulacak.

Parçalar 3D yazıcıdan çıkarıldı!

Polymaker şirketi tarafından hayata geçirilen yeni bir üretim metodu sayesinde LSEV modelinde kullanılan plastik parça sayısı 2 binden yalnızca 57’ye kadar indirildi. Autocar’da yer alan habere göre bu sayede şirket, arabanın üretim sürecinde çevreye verilen zararı da indirgemiş oldu. 

Yılda 500 adet üretilecek

Henüz prototip aşamasında olan LSEV’in elektrikli güç ünitesi sayesinde 149 kilometrelik bir menzile sahip olması bekleniyor. Ayrıca aracın çıkabileceği en yüksek hız ise 69 km/s olarak belirtiliyor. Toplamda 450 kilogram ağırlığındaki arabanın yıllık üretim hedefi ise 500 adet. 

https://www.youtube.com/watch?v=M-X-rN2yXfs

Çin’de kurulacak olan yeni fabrika ile LSEV modelinin 7 bin 100 sterlin, yani 39 bin TL gibi bir fiyat üzerinden müşterilere ulaştırılması hedefleniyor. Aracın hangi ülkelerde satışa sunulacağı ise an itibariyle bilinmezliğini koruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version