Jeep Gladiator modeli için bu yılın en çok beklenen aracı desek abartmış olmayız herhalde. ABD’deki fabrikada seri üretime giren araç için siparişler sel gibi aktı. Banttan inen ilk araçların yetkili satış noktalarında yer almasına ise sayılı günler kaldı. Gladitor’un Launch Edition adı verilen ve sayılı üretilecek olan ilk modelleri içinse stoklar şimdiden erimiş durumda.

4,190 rakamının seçilmesi tesadüf değil!

Konuya ilişkin Jeep cephesinden yapılan açıklama Gladiator Launch Edition modelinin sadece 4 bin 190 adet üretileceği yönünde. Jeep’in neden 4,190 sayısını seçtiğini merak edecek olursanız, 419’un Ohio eyaletine bağlı Toledo şehrinin alan kodu olduğunu söyleyerek izah edebiliriz. Bu arada Toledo, tüm Jeep Wrangler ve Gladiator modellerinin üretildiği şehir.

4 Nisan saat 12:01’den itibaren sipariş kabul etmeye başlayan Jeep’in neden bu tarihi seçtiğini biliyor musunuz peki? Dördüncü ayın dördüncü günü, yani 4×4 olduğu için bu tarih seçilmiş. Sizce de zekice değil mi?

Satılacak her bir Gladiator Launch Edition‘un fiyatı 60 bin 815 dolar olarak belirlenmiş. Alıcılar kırmızı, beyaz, gümüş, siyah veya granit renklerinden dilediklerini seçebiliyorlar.

Diğer modellerden farkı ne?

Gladiator’un Launch Edition sürümünde özgün dövmeli alüminyum logo, 17 inç parlak siyah alüminyum jantlar ve 33 inç büyüklüğünde Falken Wildpeak All-Terrain lastikler yer alıyor. Gladiator Rubicon‘da opsiyonel olan her şey Launch Edition’da standart. Buna TrailCam isimli yeni kamera sistemi de dahil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version