Uluslararası arenada daha çok Amerikan arabalarıyla ve kamyonet modelleriyle tanınan General Motors, dünyanın en büyük otomobil pazarı olarak bilinen Çin’deki yerel ortaklarından biriyle çok özel bir elektrikli araba geliştirdi. 5 bin dolardan daha ucuza satın alınabilen sevimli ve minik bir elektrikli otomobil geliştiren firma, daha pahalıya satılan Tesla modellerine alternatif oluşturmayı amaçlıyor.

Satış rakamlarında Tesla’yı geride bırakmayı başardı

SAIC-GM-Wuling Automobile Co. tarafından geliştirilen Hongguang MINI EV isimli bu model an itibariyle Çin pazarında en çok ses getiren elektrikli arabaların başında geliyor. Öyle ki dört koltuklu sevimli araba Ağustos ayında toplam satışlarda Tesla’yı geride bırakmayı başarmış.

Yetkili bayilerde 4 bin 230 dolar gibi gayet makul bir fiyata satılan araba tam dolu batarya ile 170 kilometre mesafe kat edebiliyor. 50 günde araç için verilen siparişlerin sayısı ise 30 bini aşmış durumda.

MINI EV modelinin bu kadar başarılı olmasında elektrikli otomobil modellerine olan talebin artması, bu aracın da uygun fiyatlı olması önemli rol oynuyor.

Nitekim Tesla da geçtiğimiz günlerde 25 bin dolar gibi makul bir ücretle satılacak yeni elektrikli modeli önümüzdeki 3 sene içerisinde piyasaya sürmek üzere çalıştığını duyurmuştu.

Elektrikli otomobil modellerinin en pahalı bileşeni ise kuşkusuz bataryalar. Lityum, kobalt, nikem ve manganez gibi nadir bulunan ve fiyatı el yakan ham maddeler nedeniyle elektrikli otomobillerde fiyatlar içten yanmalı modellere kıyasla daha yüksek tutuluyor.

Share.

6 yorum

  1. kasko 25 yıla çıksın..togg arabayı sıfır alıp 25 sene binelim…farkımız ortaya çıksın..

  2. 5000 dolar.. iyi para… 200₺ den.. 40.000 tl . 120 ay otobuse binelibilirsin.. çin malı motorum vardı kullanım ömrü on yıl…. acun ilicalıya demişler ki.. şu adam yüz metreyi 15 saniyede koşuyor.. o da on sanıyede koşsun demiş… adam 7 saniyede koşmuş ..utanmasa 5 saniyede koşsun diyecekmiş… neyse togg iyi hatta harika.. gurur duyuyorum.. yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim..
    etinden korkanin kemiğini zikeyim.. amcamın adı devrim..

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version