ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) ülke genelinde satışa çıkan tüm otomobil modellerine çarpışma testlerine tabi tutmayı sürdürüyor. Çok değil, bundan bir ay kadar önce Tesla’nın Model 3 isimli aracının NHTSA tarafından gerçekleştirilen testlerden hayli yüksek puan almayı başardığı haberi ortaya çıkmıştı.

Bugün ise bahsi geçen testlerin videosu kamuoyuyla paylaşıldı. Günün sonunda Tesla’nın model gamındaki en ucuz elektrikli otomobil olan Model 3, tüm testlerden 5 yıldız kazandı.

Yolculara zarar verme ihtimali çok düşük

Test sonuçları Model 3’ün kaza anında araç içindeki sürücü ve yolculara zarar verme ihtimali en düşük araba olduğunu gösteriyor. Tesla gerçekten çok etkileyici bir iş çıkarmış ve güven duygusunu Model 3’ün kapısından içeri giren herkese aşılamayı başarmış durumda.

Öyle ki Model 3’ün kaza yapması durumunda araç içindekilerin yaralanması ihtimali sadece yüzde 6 olarak hesaplanmış. Bu gerçekten her otomobil üreticisinin hayallerini süsleyebilecek bir değer.

Model S ve Model X de üst sıralarda

Öte yandan Tesla’nın Model 3 haricindeki diğer arabalarının da hiç geri kalır yanı yok. Özellikle Model S ve Model X araçları, NHTSA’nın en güvenilir otomobil testlerinde Model 3’ün hemen peşi sıra geliyorlar.

Tesla’nın uzman mühendisleri batarya bileşenlerini koltukların altına, aracın tam merkezine konumlandırdığı için araçlar bu denli güvenli. 50/50 oranındaki ağırlık dağılımı da modellerin güvenli ve performanslı olmasını sağlayan bir diğer etken.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version