Günümüzde piyasaya çıkan birçok hiper araba, lüks milyarderlerin garajlarını süslemeye devam ediyor. Saatte 434 kilometre hız yapabilen Agera RS‘in ardından bugün Bulgaristan menşeli Alieno firması, maksimum hız sınırını 487 km/s‘ye çıkarmayı başarmış bulunuyor. Hemen aşağıda yer alan konsept fotoğrafları muhteşem gözüken bu aracın ismi ise Alieno Arcanum.

Elektrikle çalışıyor olması şaşırtıcı!

Tamamen elektrikten gücünü alan bu hiper araba toplam 3,840 kW güce sahip. Ki bu da kabaca 5 bin 221 beygire denk geliyor. 487 km/s hıza çıkabilen aracın 8,880 Nm tork ürettiği bilgisini de paylaşmakta yarar var. Kilogram başına 2.64 beygir güç üretebilen modele ismini veren Arcanum, “Sırrın da sırrı” anlamına gelen Latince bir kelime.

İki kapılı, iki koltuklu hiper arabada Grafen LiPo batarya hücreleri kullanılıyor. 180 kWh, 120 kWh ve 60 kWh olmak üzere 3 farklı batarya seçeneğiyle sunulan modelin en güçlü olanı tek şarjla 1020 kilometre mesafe kat edebiliyor. 60 kWh’lık batarya sadece 10 dakikada şarj edilebilirken, 180 kWh’lık modelin dolumu için 30 dakikaya ihtiyaç duyuluyor.

Fiyat listesi açıklandı

Le Mans‘ta düzenlenen yarışlara uyumlu hale getirilmesi planlanan model, dünyanın birçok ülkesinde satışa çıkmaya hazırlanıyor. Karbon fiberden imal edilen gövdesiyle öne çıkan aracın tamamen ayarlanabilir yarış koltukları, kliması ve dijital yan aynaları da mevcut.

Fiyatı 750 bin Euro’dan başlayıp 1 milyon 500 bin Euro’ya kadar çıkacak olan Alieno Arcanum modelinin teslimat süresi 18-30 ay arasında değişiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version