Her geçen gün yeni yeni sürücüsüz otomobillerin çıktığı bir dünyada araç kullanmaktan zevk ve keyif alan insanlar ne yapacak dersiniz? BMW’nin bu soruya geçerli bir cevabı var: Yeni BMW Vision M NEXT konsepti.

Tasarım ve motorunda i8’den esinlenildi

Otomobil üreticisinin NEXT adını verdiği yakın gelecek için tasarlanan konsept araba serisine en son dahil olan BMW Vision M modeli, sahip olduğu üstün teknolojik özellikler ve sıradışı tasarımıyla öne çıkıyor. Benzinli ve elektrikli hibrid güç ünitesine ev sahipliği yapması planlanan araba, BMW i8’in tasarım ve motor mimarisinden hayli esinlenmişe benziyor.

Hibrid olmasına rağmen farklı sürüş modlarını sürücüsünün beğenisine sunan arabayı sürekli olarak dört çeker kullanabilmek mümkün. Performans ve heyecan arandığında ise üretilen gücü sadece arka tekerleklere aktarma seçeneği mevcut. Keza elektrikli güç ünitesini devre dışı bırakıp benzinli motorla heyecan yaşayabilmek de cabası.

3 saniyede 100 km/s hız yapıyor

BMW’nin açıklaması toplam sistem gücünün 600 beygir olduğu, aracın ise 0’dan 100 km/s hıza 3.0 saniyede çıkabileceği yönünde. İbre ise en son 300 km/s hıza kadar çıkabiliyor. BOOST+ adı verilen özel bir butona basıldığında da kısa süreliğine de olsa ekstra beygir gücü üretilebiliyor. Araba sadece elektrikle kullanıldığında ise 100 kilometre kadar bir mesafeyi hiç emisyon salgılamadan kat edebiliyor.

Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran ve BMW’nin DNA adını verdiği özel tasarım çizgisinin benimsendiği aracın seri üretime ne zaman geçeceği ise belirsiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version