Forbes’te yer alan yeni bir haberde Honda’nın hayranları tarafından çıkışı merakla beklenen Acura NSX Type R’ı nihayet görücüye çıkarmaya hazırlandığı öne sürüldü. Modelin bu yılın Ekim ayında düzenlenmesi planlanan Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor. Bu, yeni nesil NSX’in Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilenmesinin neredeyse 4 yıl sonrasına tekabül ediyor.

Aracın Type R versiyonunda beygir gücünün 650’ye çıkması da beklentiler arasında. Daha sert bir sürüş deneyimi vaat edeceği düşünülen modelin Japonya’daki Super GT’de yarışan NSX-GT’den ilham alınarak aerodinamik değerlerinin iyileştirileceği de beklentiler arasında.

Öte yandan Type R’ın Honda tarafından geliştirilen Super Handling All-Wheel Drive teknolojisiyle gelip gelmeyeceği henüz meçhul.

Pist için özel hazırlanan NSX’in öndeki iki elektrikli motoru iptal etmesi, 47 beygir daha fazla güç anlamına gelecek. Bunun neticesinde aracın 3.5 litrelik çift turbolu V6 motoruyla 650 beygir kadar bir güç üretebilmesi mümkün olacak.

200 bin dolara satılabilir

Ancak NSX tutkunlarına kötü bir haberimiz var: Honda’nın yeni performans canavarı hiç de ucuza satılmayacak. Forbes’in Japonya menşeli Spyder7 sitesine dayandırdığı haberine göre Type R modeli en az Lexus LFA kadar pahalıya, yani yaklaşık 200 bin dolara satılacak. Bu ABD şartlarında dahi çok yüksek bir rakam. Standart modelden de neredeyse 43 bin dolar kadar daha pahalı.

Tokyo’daki fuar 23 Ekim tarihinde kapılarını ziyaretçilere açacak. Bakalım, merakla beklenen NSX o gün bizleri karşılıyor olacak mı?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version