Waymo’nun sürücüsüz otomobillerle ilgili pilot programını uzun süredir ABD’nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix şehrinde yürüttüğü biliniyor. Bu program sayesinde yolcular, Waymo‘nun otonom araçlarıyla gün boyunca istedikleri herhangi bir şeyi yapabiliyorlar. Şimdi ise Waymo, ABD’li dev perakende mağazalar zinciri Walmart’la güçlerini birleştirme kararı aldı.

Bahsi geçen yeni işbirliği neticesinde yolcular, Walmart.com üzerinden alışveriş yaptıkları takdirde ciddi indirim fırsatlarından faydalanabilecekler. Müşteriye en yakın Walmart mağazasında siparişler hazırlanırken bir Waymo aracı müşteriyi evinden alacak ve siparişlerini teslim alması için Walmart mağazasına taşıyacak.

Ayrıca Ahwatukee Foothills Towne Center isimli alışveriş mağazasını ziyaret edenler de Waymo araçlarıyla evlerinden alınabilecekler.

Waymo işbirlikçi ağını genişletiyor

Google‘ın da bağlı bulunduğu Alphabet şirketi bünyesindeki Waymo’nun diğer kuruluşlarla gerçekleştirdiği anlaşmalar bunlarla sınırlı değil. Chandler bölgesindeki Element Hotel yönetimiyle de anlaşan Waymo, özel misafirlerin araçlarından faydalanabilmesini sağlayacak. Ayrıca Waymo ve AutoNation arasındaki anlaşma da tıpkı Avis Budget Grubu‘yla olduğu gibi yeniden uzatıldı.

Buna göre AutoNation, arabası serviste tamir olan müşterilerine yeni araç tahsis etmektense Waymo’dan yardım alacak. AutoNation da bu iyiliğine karşılık Waymo’nun filosundaki araçlara tamir, bakım ve servis hizmeti sağlayacak. Avis Budget Grubu da Waymo’dan faydalanarak müşterilerini kiralık araçların bulunduğu garajlara taşıyacak.

Otonom araç filosunu her geçen gün genişleten Waymo, önümüzdeki yıl Mayıs ayında filosuna 67 bin yeni aracı dahil etmeyi planlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version