Nihayet beklenen gün geldi çattı: On yılı aşkın bir süredir tasarlanan konsept araçlarda standart yan aynaların kameralarla yer değiştirildiğine şahit oluyorduk. Şimdilerdeyse Audi bu hayali gerçeğe dönüştürdü ve elektrikli crossover SUV modeli E-Tron’da yan aynaları iptal ederek kamera sensörlerine yer açtı.

Bu kararın arkasında yatan sebep ise yüksek teknolojiyi kullanma aşkı değil, E-Tron SUV‘un aerodinamiğini güçlendirme hedefi olarak gösteriliyor.

Ancak bu kameraların opsiyonel olarak sunulduğunu ve halen daha prototip aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var. Standart yan aynaların bulunduğu yere monte edilen kameralar sayesinde sürücü, aracın her iki yanında bulunan küçük ekranlar aracılığıyla arkasını görüntüleyebiliyor.

Yalnız her ne kadar şık ve yenilikçi bir fikir gibi duruyor olsa da, seri üretime geçtikten sonra bu kameraların kullanışlı olup olmayacağı biraz şüpheli. Nitekim daha önce de Cadillac ve Nissan‘ın buna benzer girişimleri olmuştu. Ancak kameraların sürekli olarak sabit bir açıyı gösteriyor oluşunun yanı sıra derinlik hissini oluşturamaması, sürücülerin bu durumdan şikayetçi olmasına yol açmıştı.

Bakalım, Audi bu şikayetlere ne tür bir çözüm önerisiyle cevap verecek? Dahası, bu çözüm işe yarayacak mı?

Yıl sonunda Avrupa’da satışa çıkacak

Bu arada bilmeyenler için hatırlatmakta fayda var: Audi E-Tron elektrikli SUV modeli yıl sonuna doğru Avrupa genelinde satış noktalarındaki yerini almaya hazırlanıyor. ABD’de ve Türkiye’de satılıp satılmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version