Uzun süren bekleyiş nihayet sona erdi ve 2021 Maserati Ghibli Hybrid resmen tanıtıldı. İtalyan spor otomobil markası Maserati’nin ürettiği ilk hibrid elektrikli otomobil olma özelliğini taşıyan araç, çok kısa bir süre sonra Avrupa yollarında boy göstermeye başlayacak.

Eğer tamamen elektrikten güç alan yeni Maserati’lerin çıkışını bekliyorsanız İtalyan üreticinin 2021’e işaret ettiğini bilmeniz gerek. Önümüzdeki sene elektrikli GranTurismo ve GranCabrio modelleri de görücüye çıkacak çünkü.

Ayrıca yine çıkışı merakla beklenen MC20 spor otomobili de müşterilerin beğenisine sunulacak. Diğerlerinden farklı olarak bu spor araba benzinli, hibrid elektrikli veya tam elektrikli motor seçeneğiyle satışa çıkacak.

Alfa Romeo Giulia’nın motorundan güç alıyor

Hibrid güç ünitesine sahip Ghibli’den bahsedecek olursak Maserati’nin bu modelde Alfa Romeo Giulia’da karşımıza çıkan 2.0 litrelik dört silindirli benzinli turbo motora yer verdiğini belirtmek gerek.

Elektrikli süperşarjeri sayesinde 325 beygir güce ulaşan arabada 48-volt hibrid motor da konumlandırılmış. Frene bastıkça kendini şarj eden bu hibrid sistemin de katkısıyla Ghibli’nin 0’dan 100 km/s hıza çıkması yalnızca 5.7 saniye sürüyor.

Modelin çıkabileceği en yüksek hız ise 254 km/s olarak belirtiliyor. Alman ZF’den tedarik edilen 8 ileri otomatik vites ile üretilen güç tekerlere aktarılıyor.

Eylül’de üretimi, Ekim ayının sonuna doğru ise satışı başlayacak olan 2021 Maserati Ghibli Hybrid’de 10 inçlik dokunmatik ekran mevcut. Maserati Connect ve OTA güncelleme desteğiyle gelen araba standart V6 Ghibli’ye kıyasla yüzde 25 daha az CO2 salınımı gerçekleştirmesiyle çevreci olma özelliğine de sahip.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version