Çinli e-ticaret devi Alibaba, insanların araba satın alma deneyimini sıra dışı bir seviyeye taşımayı hedefliyor. 2018 yılından itibaren Çin’in birçok şehrinde hayata geçirilmesi planlanan bir otomat makinası sayesinde araba satın almak hiç olmadığı kadar kolaylaşacak. Buna göre insanlar herhangi bir otomattan kola satın alır gibi araba satın alabilecek. Nasıl, sizce de parlak bir fikir değil mi?

Daha önce de denenmişti

Halihazırda Singapur’da bu projeye benzer bir girişim var, ancak Alibaba’nın hayata geçirmeyi planladığı otomatlar gerçekten, doğrudan arabayı satın almanıza izin verecek. Çünkü Singapur’daki model daha çok arabalar için bir otopark veya showroom gibi çalışıyor.

The Telegraph’ın haberine göre Alibaba’nın otomatını kullanan müşteriler, akıllı telefonlarını kullanarak araba modellerine göz atabilecekler. Çevrimiçi çalışacak sistem, kişilere kredi seçenekleri sunacak ve kendi kredi notlarını görebilmelerini de sağlayacak. Eğer her şey uygunsa, gereken onayların alınmasıyla birlikte aylık belli bir ödeme karşılığı araba hemen satın alınabilecek.

Alibaba’nın otomotiv birimi yetkilisi Yu Wei, bu hizmeti “Otomattan kola satın alır gibi araba satın alabileceksiniz” diye özetliyor. Ancak tahmin edeceğiniz üzere Alibaba bu otomat hizmetiyle Çin’in düşük gelirli sınıfı yerine daha çok orta ve üst gelir grubuna hitap etmek niyetinde.

Hiçbir satış temsilcisi olmadan çevrimiçi araba satın alma deneyimi Çin’de ne kadar tutar, bilinmez. Ancak bu girişimin Alibaba’nın yenilikçi anlayışını yansıttığı da bir gerçek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version