Üretim bandından inmeye devam eden arabalar her geçen gün daha fazla sensör ve işlemciyle dolmayı sürdürüyor. Hal böyle olunca sürücülerin tecrübe ettikleri deneyim de iyileşiyor ve araç kullanmak çok daha güvenli bir hale geliyor.

Japonya menşeli Alps Alpine isimli teknoloji firması da gelecekte donanım bileşenlerinin ve teknolojilerin sürücü deneyimini baştan aşağıya nasıl değiştireceğini göstermek için bir çalışmaya imza attı.

Çoğu insan “sürüş deneyimi” dediğimiz şeyin arabanın içine girdiğimiz andan itibaren başladığını düşünür. Fakat Alps Alpine’in “Sonsuz Akıllı Mobilite Çözümü” isimli yeni teknolojisi evden başlıyor.

Şirket yetkilileri tarafından hazırlanan demo çalışmasında ulaşım bilgilerinizi kaydeden bir araç paylaşım servisine abone olduğunuz farz ediliyor. Hangi saatte, hangi adrese gittiğinizin ve diğer tüm alışkanlıklarınızın kaydını tutan servis yol boyunca trafik durumu hakkında bilgi verebildiği gibi otel rezervasyonu yapabilmenizi bile sağlayabiliyor.

Telefonunuzu anahtar olarak kullanın

Tüm bunlar cep telefonuna yüklü mobil uygulama aracılığıyla takip edilebiliyor ve hatta telefonunuz yüksek güvenlikli bir cihaz olduğu için araba anahtarı olarak da kullanılabiliyor! Arabanın yanına yaklaştığınızda telefon kapıları açabiliyor.

Araç içine geçtiğinizdeyse kamera sizi tanıyarak koltuğunuzu ve etrafınızdaki nesneleri tamamen sizin keyfinize göre ayarlıyor. Ortadaki devasa ekran görsel geri dönüş sağlarken, otonom sürüş moduna aldığınızda rahatça kitap ve dergi okuyabilmeniz için aracın ışıklandırmaları ve koltuk pozisyonu da yeniden şekil alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version