Amazon’un Google Asistan, Apple Siri ve Samsung Bixby uygulamalarına alternatif olarak geliştirdiği Alexa isimli akıllı asistan uygulaması yeni bir güncelleme aldı. Buna göre uygulamaya artık araç hareket halindeyken açılabilecek “Auto Mode” özelliği de eklenmiş. Tahmin edebileceğiniz üzere bu özellik açıldığı zaman uygulama sürücünün dikkatini dağıtmayacak bir arayüze bürünüyor.

Her zamanki gibi kullanıcılar Alexa’ya sesli komut vermeye devam edebiliyorlar. Echo Auto gibi araç içi donanımlarla da uyumlu çalışan uygulama devasa büyüklükteki ikonlara ev sahipliği yapıyor. Bu sayede daha az efor sarf ederek navigasyon, müzik ve telefon uygulamalarına erişim sağlanabiliyor.

Amazon’un açıklaması bu özelliğin iOS ve Android mağazalarında listelenen Alexa uygulaması için önümüzdeki haftalarda aktif hale geleceği yönünde.

Auto Mode sayesinde araç hareket halindeyken telefonu ele almaya gerek kalmadan akıllı ev aletlerini açıp kapama, müziği değiştirme ve navigasyonu başlatma gibi işlevler yerine getirilebilecek.

Sadece belli ülkelerde kullanılabilecek

Alexa sesli asistanı Türkçe dil desteğine ne yazık ki sahip değil. Dahası Amazon resmî olarak Alexa hoparlörünü Türkiye’de satışa henüz çıkarmadı. Bu sebeple asistana yeni eklenen Auto Mode özelliği yalnızca ABD, Kanada, Almanya, Fransa, Hindistan, İtalya, İspanya, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılabilecek.

En son Prime servisini ülkemiz için de aktif hale getiren Amazon günün birinde Alexa’yı ve Kindle ürünlerin ide Türkiye pazarına sunacaktır diye ümit ediyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version