Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon, kargo dağıtımı gerçekleştirirken kullanmak üzere Daimler grubu bünyesindeki Mercedes Benz’den tam 1,800 adet elektrikli minibüs satın aldı. Avrupa kıtası genelinde sıkılaşan emisyon ve karbon ayak izi kısıtlamalarına ayak uydurmak için bu hamleyi yapan Amazon, kargo teslimatlarını daha çevreci bir şekilde gerçekleştirmiş olacak.

Mercedes Benz ve Amazon arasındaki anlaşmaya göre Alman lüks otomobil üreticisi, eSprinter ve eVito modellerinin teslimatını yıl sonuna kadar gerçekleştirecek. Hatırlanacağı üzere 2 sene önce Amazon, içten yanmalı motora sahip Mercedes Sprinter modellerinden 20 bin tane sipariş vermişti. Bu kez dizel yerine tamamen elektrikten güç alan minibüsler kullanılacak.

Rivian’dan da 100 bin araba alınacak

Malum olduğu üzere Amazon, Türkiye’de kargo dağıtım işini İstanbul sınırları içerisinde Ekol Lojistik’in “Kolay Gelsin” markası ile gerçekleştiriyor. Avrupa’nın diğer ülkelerinde ise teslimatlar kendi personel gücüyle yapılıyor. Bunun yerine önde gelen kargo şirketleriyle çalışmayı tercih etmemesi, Amazon’u tercih sebebi kılıyor.

Şirket ayrıca Ford ile işbirliğine giden Rivian Automotive Inc.’e de 100 bin adet elektrikli minibüs siparişi vermiş durumda. Önümüzdeki yıl üretimine başlanması planlanan arabaların tamamı 2030 itibariyle teslim edilmiş olacak. Tamamen Amazon’a özel tasarlanan, dev şirketin ihtiyaçlarına hitap eden modeller elektrikten güç alacak ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkacak.

Bu süre zarfında Amazon, ihtiyaçlarını Mercedes Benz gibi markalardan satın alacağı arabalarla karşılayacak gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version