ABD’li elektrikli kamyonet üreticisi Rivian‘a dair zaman zaman çeşitli haberleri web sitemizden okumuşsunuzdur. Fuarlara katılan ve konseptini sergileyerek takdir kazanan şirket, şimdilerde devlerin markajına girmiş durumda. Nitekim elde ettiğimiz son bilgiler Amazon ve General Motors‘un Rivian Automotive LLC‘ye 1 ila 2 milyar dolar arası bir miktarda yatırım yapmayı planladığına işaret ediyor. En azından sektöre yakın kaynakların Reuters‘e verdiği demeç bu yönde.

Hisse oranı yüzde 49’u geçmeyecek

Henüz kesinlik kazanmayan bu anlaşmaya dair detaylara bakacak olursak, Amazon ve General Motors’un Rivian’ın azınlık hissedarı olacağını görebiliyoruz.

ABD’nin Michigan eyaletinde temelleri atılan Plymouth isimli girişimin elinden çıkan bir marka olan Rivian, bu anlaşmada imzaların atılmasıyla birlikte çok daha farklı modeller geliştirmek için gerekli kaynaklara ulaşma fırsatını da elde etmiş olacak. Üstelik firma şimdiden elektrikli kamyonet geliştiren ilk ABD’li otomobil üreticisi ünvanını elinde tutuyor. Yeni yatırım paketiyle şirket başka pazarlara girebilmek için ihtiyaç duyduğu kaynağa ulaşabilir.

Detaylar Mart ayında açıklanabilir

Tahminler pazarlığın yapılmasının ve anlaşmanın nihayete ermesinin ardından ilk resmî açıklamanın Şubat ayı sonlarına doğru yapılacağı yönünde. İsmini gizemli tutmayı tercih eden kaynağın İngiliz haber ajansına anlattığına göre anlaşmanın suya düşme ihtimali de mevcut. 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Amazon, General Motors ve Rivian cephesi Reuters’e herhangi bir yorum yapmaktan kaçındığı bilgisini de paylaşmakta yarar var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version