İngiltere’de meydana gelen hırsızlık olayında market önünde park halinde bulunan 120 bin Sterlin değerindeki Range Rover Autobiography modeli, anahtarsız giriş özelliği suistimal edilerek çalındı.
Başkent Londra’nın Walthamstow ilçesindeki bir süpermarketin önündeki araba sadece 80 saniye içerisinde hırsızlar tarafından ele geçirildi. Anahtarsız giriş sistemindeki bir açıktan faydalanan hırsızlar arasında bu yöntem giderek popüler hale geliyor. Bunun sebebi artık halka açık yerlerde cam patlatmak veya düz kontakt yapmak zorunda kalmamaları.
Organize suç çetelerinin uyguladığı bu yönteme karşı polisin ve uzmanların tavsiyesi, araç takip cihazı kullanılması yönünde.
12 saatte geri bulundu
Neyse ki çalınan araba 12 saat içerisinde Londra polisi tarafından bulunmuş. Tabii bunda araca takılmış olan GPS takip cihazının katkısı çok büyük.
Emniyet’ten konuya ilişkin açıklama yapan Clive Wain, “Hırsızların araç sahibini takip eden profesyonel kişiler olduklarını düşünüyoruz. Evinden çıkıp süpermarkete giden mağduru takip etmiş ve prestijli bu arabayı çalmak için uygun zaman aralığını kollamışlar” dedi.
Çalınan arabanın sahibi Mrs Syuleyman ise aracının geri geleceğine hiç inanmamış. Halen daha bu durumun şaşkınlığını yaşayan kadın “Bu kadar değerli bir arabanın çalınma riskinin çok yüksek olduğunu biliyordum. Hele ki ek modifiyeleri olduğunu da hesaba katarsak. Bu yüzden arabamı evdeyken hep kapalı garajda saklıyordum. Ancak halka açık bir otoparkta arabamın ben birkaç metre uzakta alışveriş yaparken çalınacağını hiç düşünmemiştim” dedi.
